Sport8. juli 2023

Holger Rune gør det: Afværger matchbolde og går videre

Den danske tennisdarling er videre i Wimbledon efter drama
Holger Rune vandt efter fem hårde sæt og er videre ved Wimbledon. 
Holger Rune vandt efter fem hårde sæt og er videre ved Wimbledon.
 Foto: Ritzau Scanpix

Efter to sejre i tre sæt tidligere på ugen måtte Holger Rune lørdag kæmpe meget hårdt for sin billet til Wimbledons fjerde runde.

Spanske Alejandro Davidovich Fokina spillede meget stabilt og uden en eneste dobbeltfejl, hvilket tvang den 20-årige dansker ud i et vildt drama i fem sæt.

6-3, 4-6, 3-6, 6-4, 7-6 vandt verdens nummer 6 over verdensranglistens nummer 34 efter knap fire timers spil.

Ved 4-5 i femte sæt afværgede Rune to matchbolde, og det afgørende supertiebreak endte 10-8, selv om spanieren var foran både 6-2 og 8-5.

Ved 8-8 i supertiebreaken forsøgte Fokina at overraske Rune med en underhåndsserv, men danskeren var vågen og straffede det spanske sats.

Det er fjerde gang i karrieren og tredje gang i 2023, at 20-årige Rune spiller sig videre til fjerde runde, der svarer til en ottendedelsfinale, i en grand slam-turnering.

Det er to gange tidligere sket i French Open og en enkelt gang i Australian Open. En kvartfinale er endnu Runes bedste resultat i en grand slam.

Rune møder i fjerde runde vinderen af opgøret mellem amerikanske Frances Tiafoe og bulgarske Grigor Dimitrov.

Kampen mod Fokina kom i gang med to timers forsinkelse på grund af regn, og efter lidt indledende vanskeligheder vandt Rune overbevisende første sæt.

Danskeren afværgede tre breakbolde, inden han med hjælp fra netkanten brød den ellers stærkt servende spanier til 4-3. Det virkede til at knække Fokina, og efter et fremragende og aggressivt parti brød Rune også til 6-3.

I andet sæt blev det mere jævnbyrdigt. Efter blandt andet en bold i nettet og en dansk dobbeltfejl brød Fokina til 1-2, men Rune svarede efter et vildt maratonparti tilbage til 3-3 på sin ottende breakbold i partiet.

Efter par gode baghåndsvindere og endnu en dansk dobbeltfejl kom modsvaret dog omgående, og efter to rene servepartier tog Fokina også sættet 6-4.

Rune nåede at serve sig på 1-0 i tredje sæt, inden regn gav en pause på knap en halv time. Og efter den udnyttede Fokina sit momentum.

Spanieren var nu den klart mest initiativrige og aggressive, og for mange fejl af Rune kostede danskeren dyrt. Fokina brød til 2-1 og siden til 6-3 mod en modløs Rune.

Verdenssekseren forsøgte flere gange at få mere gang i publikum, der også kom med en del støttende tilråb, og måske var det medvirkende til den fremragende start på fjerde sæt.

Rune missede to breakbolde, men fik alligevel kæmpet sig på 1-0 i spanierens serv, hvilket øgede lydniveauet blandt danskerne på bane 3 betragteligt.

Bruddet blev også afgørende for et sæt, hvor Fokina ellers fightede forbilledligt og ved 4-5 tilspillede sig tre breakbolde og muligheder for at udlignede den danske fordel.

Båret frem af tilråb var Rune både modig og risikovillig, og det gjorde udslaget, selv om hurtige Fokina virkede til at have læst danskerens stopbolde.

Runes mor, Aneke Rune, og træner Lars Christensen forlod i løbet af fjerde sæt danskerens boks, da han brugte for meget krudt på dem, og de blev også væk i femte sæt.

Rune måtte her afværge en breakbold i sine to første servepartier, og duellanterne fulgtes ad frem til 5-4 til Fokina.

Her gav flere danske fejl Fokina 40-15 og to matchbolde, men de blev afværget med henholdsvis en hård flugtning og en fremragende serv, og Rune holdt med stor besvær sin serv.

Meget passende blev det store drama afgjort i et supertiebreak, hvor Fokina havde kurs mod sejren, inden Rune vandt de sidste fem bolde og en af de vildeste sejre i sin karriere.

Sponsoreret indhold