X Factor6. marts 2014

X Factor Sarah indlagt med angst: Derfor gik det galt

DR overtalte hende til at fortsætte trods angst og stress
Af af
Sarah fortæller, hvorfor hun endte med at blive indlagt
Sarah fortæller, hvorfor hun endte med at blive indlagt
 Foto: Claus Poulsen
Presset fra livet i X Factor-rampelyset var så hårdt, at det endte med at give den 15-årige sangfugl Sarah Skaalum - der medvirkede og vandt 2011-udgaven af X Factor - angst, stress og depression.

Og da DR overtalte hende til at fortsætte i sangkonkurrencen trods en begyndende modvilje fra hende selv, gik det for alvor galt for den unge tøs.

I går kunne Her og Nu således fortælle, at Sarah Skaalum sidste år tilbragte fem måneder på en ungdomspsykiatrisk hospital for at blive behandlet for depression og angst.

Læs også: X Factor-Sarah indlagt med angst

Men allerede i 2011 - og under X Factor - begyndte de psykiske problemer at hobe sig op hos Sarah, fortæller hun i dag til BT.

Kort før hun vandt titlen som vinder af X Factor 2011 viste den korthårde sangfugl tydelige tegn på, at noget ikke var, som det skulle være. I ugen op til den storslåede finale fik hun pludseligt svært ved at trække vejret, og en læge var ikke sen til at konkludere, at Sarah havde fået stress.

- Min krop sagde fra, den gav mig en advarsel om at geare ned. Dagen efter tog jeg ind til DR og bad om at komme ud af konkurrencen, fortæller Sarah Skaalum i dag til avisen BT.

- Ikke fordi jeg ikke kunne lide programmet eller menneskene. Men jeg var presset og følte ikke, at der skulle tages mere overhånd. Jeg sagde til dem, at jeg helst ville ud af programmet, fordi jeg ikke kunne magte det mere. Jeg var udmattet.

Læs også: X Factor-Sarah: Ny kæreste

DR kendte også til Sarahs problemer - alligevel endte hun med at fortsætte med at synge hver fredag.

- De bad mig om at tænke en ekstra gang over tingene, fordi der trods alt ikke var så lang tid igen. … så jeg valgte at køre videre, siger Sarah til BT.

I dag er Sarah stadig i behandling, men det går heldigvis den rette vej.

Sponsoreret indhold