Nyheder5. marts 2014

X Factor-deltager: Indlagt med depression og angst

Sangfuglen Sarah kunne ikke klare X Factor-presset
Af af
Sarah fik det så skidt psykisk efter sin medvirken i X Factor, at hun endte med at blive indlagt
Sarah fik det så skidt psykisk efter sin medvirken i X Factor, at hun endte med at blive indlagt
 Foto: Bjarne BergiusDen korthårede Sarah sang sig lige ind i hjerterne på danskerne tilbage i 2011 i X Factor. Men livet i rampelyset var ikke let for den dengang blot 15-årige pige, for hun kæmpede med både angst og stress.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/662b525248874ab4936ad9b07cbf9765.jpgSarah sammen med sin mentor Cutfather umiddelbart efter hun vandt X Factor 2011 (Foto: Mikael Rieck)


- Presset under X Factor gjorde det absolut ikke bedre. Der var mange timers hårdt arbejde hver dag og mange ting, jeg hele tiden skulle tage stilling til, siger Sarah Skalum Jørgensen til ugebladet Her og Nu og tilføjer:


https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/6a56c60e48cd4582820c9abeb10c4b6e.jpgSarah på X Factor-scenen. Pigen blev kendt som hende med det drengene look - hun afslørede da også, at hun var til piger (Foto: Hanne Juul)


- X Factor gav mig det sidste skub i den forkerte retning. Det var dråben, der fik bægeret til at flyde over. Selvom jeg havde vundet, kunne jeg ikke føle nogen glæde. Efter X Factor følte jeg mig ensom. Der var ikke noget i mit hoved der fungerede, siger den nu 18-årige pige til Her og Nu.

Læs også: Ingen pladekontrakt til vinderen af X Factor

I X Factor gjorde den korthårede Sarah sig bemærket allerede fra start, hvor både dommerne og danskerne var vilde med hendes drengene stil.

Hun havde Cutfather som mentor og endte med at give alle konkurrenterne baghjul - hun løb med sejren og titlen som vinder af X Factor.


https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/9df2744f92374b9e96f6dbc987912d97.jpgSarah optræder på scenen i X Factor tilbage i 2011 (Foto: Hanne Juul)


Men halvandet år efter sejren fik Sarah stillet diagnosen depression, og hun blev indlagt på Børne- og ungdomspsykiatrisk afdeling på Herlev Hospital.

Her var hun i fem måneder, hvor hun gradvist fik det bedre - men i dag er Sarah stadig i behandling:

- Jeg håber ikke, at jeg skal være i behandling hele mit liv, men det er en sygdom, jeg kommer til at leve med resten af mit liv. Nu ved jeg, hvordan jeg skal håndtere den, og det betyder alt, siger hun til Her & Nu.Sponsoreret indhold