X Factor26. februar 2014

"X Factor"-Lucy: Får mad af fremmede

Lucy Mardou slipper nu for at skralde for at blive mæt
Lucy Mardou får ingen kontanthjælp i København
Lucy Mardou får ingen kontanthjælp i København
 Foto: Dan MariegaardDR sørger for husly til deltagerne i "X Factor", men der stopper festen også. For TV-stationen betaler ikke for mad eller andre udgifter.

Og de færreste kan både øve i DR-byen dagen lang og passe deres arbejde. Det skaber underskud på deltagernes bankkonti, og for norskfødte Lucy Mardous lille familie er den helt gal.

Både hun og hendes mand var nemlig på kontanthjælp, inden de rykkede fra Thylejren til København for at dyrke Lucys sangtalent. Men den får de ikke længere.

Lucy Mardou har fortalt ærligt om familiens pludselige pengenød. For mens DR stiller en midlertidig bolig til rådighed og få måltider, mens de er i DR-byen, er alt andet i hovedstaden for egen regning.

"X Factor": Fra hippielejr til hip lejlighed

Thylejrens store sangstjerne overvejede at skralde, altså at gå i supermarkeders affald for at finde kasseret mad, men nu kommer fans og andre almindelige mennesker til undsætning.

- Vi har fået tilbud fra mange mennesker, der vil støtte os med penge og gaver og sådan noget. Så vi er okay, fortæller hun til formiddagsavisen BT.

Lucy Mardou er overvældet over den store sympati, som hun og manden bliver mødt med.

- Folk er meget gavmilde og sender os gaver og donationer. Vi beder ingen om det, men hvis folk har lyst til at give os, må de gerne det. Og så siger vi tak, fortæller "X Factor"-Lucy.

Den norskfødte sangerinde synes i øvrigt selv, at det er helt efter bogen og i orden, at den lille familie ikke får hjælp af kommunen, mens de bor i København.

- Vi får ikke nogen kontanthjælp mere, men det er fair nok. Vi står jo ikke til rådighed for kommunen, og det skal man jo for at få kontanthjælp, så sådan er det, siger hun til BT.

Lucy Mardou voksede op i sus og dus

Sponsoreret indhold