X Factor-Jogvan trækker racismekortet

Jógvan var lige ved at ryge ud af X Factor i første live-show

Jógvan var lige ved at ryge ud af X Factor i første live-show

Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DREt svært sangvalg og en upopulær hjemstavn, var ifølge den 25-årige færing Jógvan medvirkende til, at han fredag røg i farezonen X Factor.

- Jeg blev faktisk ikke overrasket. Mit sangvalg var lidt på kanten. Danskere er heller ikke så venligt stemt over for færinger, der kommer til Danmark og stjæler deres show, siger han.

Jógvan, der fredag optrådte med Jeff Buckley-nummeret "Forget Her", er dog langt fra den første færing, der har beriget X Factor med sit sangtalent.

LÆS OGSÅ: X Factor-Nanni til Blachman: - Du er så kedelig

I 2009 vandt færøske Linda Andrews konkurrencen, mens Sveinur blev nummer tre i 2012. Den gode X Factor-statistik til trods, mener Jógvan altså ikke, at hans færøske hjemstavn ligefrem tjener til hans fordel.

- Men det er jo latterligt, for Færøerne er jo en del af Danmark, siger han.

Opvæksten på den danske vulkanø har imidlertid givet Jógvan en musikalsk inspiration, som han mener, adskiller ham fra hans danske konkurrenter.

LÆS OGSÅ: Lina Rafn: X Factor var ikke det bedste sted for Nanni

- Jeg har fundet inspiration i bjergene, lyset og de mennesker, der omgiver mig der. Det er noget med romantikken. Det kommer folk også til at høre mere til fremover i X Factor, lover han.

LÆS OGSÅ: Se billederne: De skal kæmpe i X Factor

Og selv om hans mentor Lina Rafn fra starten udråbte Jógvan til at være en "rigtig rockfyr", så glæder han sig til at kunne vise en mere poppet side af sin musikalitet frem, når X Factor vender tilbage på skærmen fredag.

- I næste uge bliver det mere poppet og en mere moderne sang. Noget der er hot lige nu. Det kan jeg faktisk bedre relatere til, siger han

X Factor sender hver fredag kl. 20.00 frem til finalen, der i år transmitteres live fra Boxen i Herning.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close