Lina: X Factor var ikke det bedste sted for Nanni

Dommeren sendte en af sine egne hjem fredag aften

Dommeren sendte en af sine egne hjem fredag aften

Foto: Claus PoulsenFredag aften sluttede X Factor-festen for Nanni, da sangerinden fra Randers blev sendt hjem som den første. Og det var Nannis egen dommer, Lina Rafn, der tog den tunge beslutning og sendte Nanni hjem.

- X Factor er ikke det bedste sted for Nanni. Her skal der synges meget og hver dag. Og Nannis stemme har før vist, at den volder problemer og bliver hæs. Det var også derfor, vi valgte at gå ned i et sundere gear i aftenens sangvalg, men det betød, at hendes stemme blev en anden, og hun mistede sin integritet og sin umiddelbarhed. Og derfor mærker vi hende ikke så tydeligt, sagde Lina Rafn efterfølgende til SE og HØR.

- Nanni skal måske synge fredag, lørdag og søndag, og så give den hele armen og være hæs i tre dage. Men hendes stemme egner sig ikke til at skulle synge så meget, som det kræver her i X Factor, hvor det er flere timer hver dag, sagde Lina Rafn, som altså valgte at beholde Jógvan.

LÆS OGSÅ: X Factor-festen sluttede for NanniLina var tydeligvis påvirket, da hun skulle vælge, om hun ville sende Nanni eller Jógvan hjem (Foto: Claus Poulsen)


- Jógvan appellerer måske ikke til den typiske X Factor-seer, men han er den klart mest kompetente. Nu er udfordringen så, hvordan vi skal arbejde videre, sagde Lina Rafn til SE og HØR og tilføjede:

- Nu skal vi lægge hovedet i blød og afgøre, om vi skal fortsætte i den hardcore rock'n'roll-stil, eller om vi skal lade ham synge nogle andre stilarter.

Deltagerne havde til deres første liveshow valgt en såkaldt 'signatur-sang' - en sang, der med andre ord beskrev og definerede dem som sanger.

Baraa havde valgt at underholde med sin version af Alicia Keys 'We Are Here', som var "yderst rørende", som Blachman udtrykte det.

Den unge sanger, som har palæstinensiske rødder, havde selv valgt sangen, som handler om, at vi skal blive bedre til at tale sammen frem for at bekrige hinanden.

- Det betyder meget for mig at fortælle omverdenen: At det ikke dur, at vi bekriger hinanden og slår hinanden ihjel. Vi skal i stedet løse konflikter ved at tale sammen, fortalte Baraa således til SE og HØR til pressemødet forud for første live show.

Blachmans gruppe, Finn & Rie, fik stor ros for deres version af "(That's How You Sing) Amazing Grace" af Low.

Der var kort sagt masser af ros og positive ord fra alle dommerne

Om seks uger ved vi, hvem der vinder dette års udgave af X Factor - og der er al mulig grund til at kæmpe om titlen, for der venter vinderen en vild premiere. Vinderen får nemlig stjerneproduceren RedOne bag knapperne til at indspille den første single, skrev DR tidligere fredag i en pressemeddelelse.

Svenske RedOne har tidligere lavet musik for så store stjerner som Lady Gaga, Nicki Minaj og One Direction, bare for at nævne nogle af de store navne, som pryder CV'et.

- Da vi fandt ud af, at RedOne havde sagt ja, blev vi ekstatiske - et større og bedre navn kunne vi ikke have drømt om, sagde DR's underholdningsredaktør, Jan Lagermand Lunde, i pressemeddelelsen.

Men gaveregnen stopper ikke der. Vinderen af X Factor får også mulighed for at få råd og vejledning af selveste Simon Cowel, der er producer og talentspejder og bagmand til blandt andet supergruppen One Direction.

Fredag den 27. marts kl. 20.00 skydes X Factor 2015-finalen i gang. For tredje gang afholdes finaleshowet i Jyske Bank BOXEN i Herning. Billetterne sættes til salg 20. februar og kan købes via drbillet.dk og på MCH Herning Kongrescenters billetkontor.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close