X Factor4. april 2019

TV 2 i gigantisk "X Factor"-krise

400.000 danskere er flygtet fra "X Factor" på TV 2, siden premiereafsnittet blev sendt 4. januar
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/screen_shot_2019-04-03_at_11.32.24.png
 (Foto: Dan Mariegaard)

Skifter du også kanal, når "X Factor" toner frem på skærmen?

Så er du langt fra den eneste.

Ifølge Gallup var der kun 958.000 danskere, der tunede ind på TV 2, da Sofie Linde i sidste uge bød velkommen.

Med under én million seere på første afdeling af X Factor har TV 2 ramt et lavpunkt i forhold til de 1.365.000, som så premiereafsnittet 4. januar.

Det er en seernedgang på over 29 procent.

Dorte Borregaard, der er redaktør på "X Factor", skriver i en mail til SE og HØR, at de dystre tal er forventet, da spændningen udeblev, fordi Maria og Bea forlod programmet før tid på grund af dødsfald i Beas familie.

"Det var jo en særlig aften i fredags, hvor vi ikke havde et afgørelsesprogram. Dermed var der mindre spænding om aftenens udfald, og vi var forberedt på, at seertallet ville falde en smule på selve aftenen", skriver Dorte Borregaard.

"X Factor"-chefen påpeger, at fredagens liveshow har rundet den gyldne million, hvis man altså regner de seere med, der har streamet programmet på TV 2 PLAY og andre services.

"Vi kan heldigvis konstatere, at mange efterfølgende har set programmet via TV 2 PLAY, catch up-service eller egen optagelse, og derfor er seertallet i skrivende stund vokset til 1.019.000. Det er vi godt tilfredse med", skriver Dorte Borregaard

Seertallene på TV 2 PLAY er ikke offentligt tilgængelig for hverken SE og HØR eller andre medier.

Det er derfor ikke muligt for SE og HØR at bekræfte TV 2s tal.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/20190315_dm_x_factor_live_3_017.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

Maria og Bea valgte at tække sig fra "X Factor" før tid på grund af dødsfald i familien. Dorte Borregaard påstår, at den manglede spændning har sendt programmet under den gyldne million. (Foto: Dan Mariegaard)

Historisk dårlig fredag

I december 2017 meddelte TV 2, at man købte guldkalven "X Factor" efter 11 sæsoner hos DR.

Nu ser det ud til, at TV 2 har forvandlet "X Factor" til et punkteret badedyr, som færre og færre danskere gider at lege med.

Med under én million seere skriver fredagens program sig ind i historien som et af de fem programmer, der har været under én million.

Tidligere har store sportsbegivenheder skygget for talentprgrammet så som håndboldherrernes landskampe ved en slutrunde.

Selv om TV 2 har mistet over 400.000 seere siden første afsnit, uden nogen herrelandskamp som konkurrent, så er det ikke noget, der virker til at bekymre Dorte Borregaard.

"Nu glæder vi os til en fantastisk semifinale på fredag, hvor det afgøres hvilke tre deltagere, der skal kæmpe om vindertrofæet i et brag af en "X Factor"-finale i Forum Horsens", skriver Dorte Borregaard.

"X Factor" bliver sendt klokken 20.00 på TV 2. På mandag kommer de nye seertal, som vil vise, om TV 2 har formået at vende skuden.

null

Sponsoreret indhold