X Factor 26. februar 2022

Martin Jensen forsvarer mundhuggeri ved dommerbordet: - Det er jo sagt med et smil

- Der er ikke nogen gammel mand, der skal forvirre mig med, hvilke stilarter vi skal køre, siger Martin Jensen, der bestemt ikke mener, at bølgerne gik for højt under fredagens "X Factor"-liveshow
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Dommerne er frygtelige i dag”

”De skaber sig som var de i børnehave”

”Martin og Thomas ødelægger det med deres mundhuggeri”

Sådan lød nogle af de mange seerkommentarer på både SE og HØRs facebookside samt andre steder på de sociale medier undervejs i ”X factor”-sæsonens første liveshow fredag.

Frustrationen hjemme i stuerne gik på dommerhanekampen mellem Thomas Blachman og hans unge banemand Martin Jensen.

For mens vi her på SE og HØR har sukket lidt efter skarpere dommerkommentarer – og ja, måske endda nogle interne stikpiller blandt de tre kyndige talentvejledere – så mener en stor flok seere tilsyneladende, at det kammede en smule over.

Artiklen fortsætter under billedet:

Foto: Hanne Juul

Kwamie Liv skulle måske have medbragt lidt vat til ørerne. For fredag var hun i hvert fald placeret lige i midten af dommerkampen, der for alvor er blusset op igen under det første liveshow. (Foto: Hanne Juul)

Selvom skænderierne objektivt set fik et nøk op fredag aften, synes dj’en Martin Jensen slet ikke, det var så slemt.

– Alle bliver ved med at sige, der var gang i den ved dommerbordet i dag, men det synes jeg nu ikke engang, lyder det fra ham, da SE og HØR fanger ham efter showet.

– Der flyver nogle kommentarer gennem luften, men de er jo alle sammen sagt med et smil. Jeg tror godt, folk kan se, at der er smil bag det, vi laver. At vi ikke bare sidder og sviner hinanden til.

Sofie måtte sætte foden ned

På trods af silkeborgenserens afslappede holdning til hanekampen på direkte tv, så gik bølgerne dog så højt, at vært Sofie Linde måtte skrue bissen på for at få tøjlet tropperne ved dommerbordet.

– Hør lige engang! I overholder hinandens taletid, tordnede Sofie Linde eksempelvis fra scenen, mens der blev givet kritik til solisten – og storfavoritten – Tina.

Læs SE og HØRs anmeldelse af sæsonens første liveshow her:

Senere fik Blachman dog sin vilje, og genindførte som den ”X Factor”-veteran, han nu engang er, at dommerne måtte afbryde.

– Jeg synes, det er ærgerligt, vi ikke må afbryde hinanden. Det giver en vis dynamik, løde det fra den 58-årige dommer, før Sofie Linde alligevel bad ham gemme hanekampen til bagefter.

Artiklen fortsætter under billedet:

Foto: Hanne Juul

Martin Jensen har ikke planer om at ændre på sine deltageres fremtoning eller sangvalg - uanset hvor harsk kritikken er fra de andre dommere (Foto: Hanne Juul)

Dovent

Undervejs fik Martin Jensen blandt andet kaldt sin dommerkollega for doven, da to af hans deltagere havde valgt sange, hvor kunstneren Labrinth er inde over produktionen. Ligesom de drilske kommentarer ofte går på aldersforskellen mellem de to.

– Det ville jo være utåleligt tv, hvis vi bare sad og slog hinanden under bordet, men det gør vi ikke. Jeg kan rigtig godt lide Thomas, og det hele er sagt med et smil.

Artiklen fortsætter under billedet:

Foto: Hanne Juul

Bad vibes ved dommerbordet hele vejen igennem fredags program. Flere seere mente, at det tog unødigt meget fokus, at Martin og Blachman skulle skændes sådan. (Foto: Hanne Juul)

Op til programmets afslutning fik piben en lidt anden lyd fra den garvede DJ, som pludselig stod i den værst tænkelige situation for en ”X factor”-dommer. Han skulle vælge mellem sine egne, og efter at have svedt en del tog han beslutningen om at sende gruppen Oscar hjem.

– Det var virkelig ærgerligt, det skulle komme så tidligt, men it is what it is, siger Martin Jensen om den dramatiske start, før han tilføjer:

– Så er vi ligesom i gang.

- Hvad er strategien så nu for dine tilbageværende deltagere? Kommer du til at lytte og måske skrue lidt ned for bassen og den elektroniske vibe?

- Nej. Vi fortsætter. Der er sgu ikke nogen gammel mand, der skal forvirre mig med, hvilke stilart vi skal køre, siger Martin, før han griner.

Sponsoreret indhold