X Factor28. februar 2015

Sophia: Fødslen gik i gang midt i korundervisningen

X Factor-pigen nåede ikke på sygehuset, da hun fødte sin yngste datter
Af af
Sophia nåede ikke på sygehuset, da hun fødte sin yngste datter.
Sophia nåede ikke på sygehuset, da hun fødte sin yngste datter.
 Foto: Thomas LaursenFredag aften sluttede "X Factor"-eventyret for 25-årige Sophia, men heldigvis har den målrettede pige to skønne døtre, som hun nu kan bruge tiden på at forkæle.

Hun er mor til et-årige Alma og fem-årige Noma, og da hun blev mor for anden gang, skete det på en lidt utraditionel måde.

- Jeg gik til kor på Frederiksberg. Og vi stod og sang og klappede, da jeg pludselig kunne mærke noget vådt. Heldigvis er der en i koret, der er uddannet jordmoder, så jeg spørger hende, om det kan lade sig gøre, at vandet ligesom bare siver ud, så siger hun det kan det sagtens, skal jeg lige tjekke dig, fortæller Sophia til SE og HØR.

LÆS OGSÅ: Sophia: Det var det rigtige tidspunkt

Det tilbud takker Sophia ja til, og hun blev lagt på kirkebænken, og der var ingen tvivl.

- Jordmoderen sagde: "Søde ven, du er i fødsel, så vi skal have pakket en taske", fortæller Sophia.

- Og så skulle vi have fundet noget pasning til Nola min store pige, der var med til kor, griner Sophia.

Kort efter begyndte veerne, og Sophia, fem-årige Nola og jordmoderen tog hjem i Sophias lejlighed for at pakke en taske, mens der bliver ringet til Rigshospitalet for at sige, at de skal gøre klar til en fødende kvinde. Hjemme i lejligheden er smertende ved at være uudholdelige.

- Min datter kigger på mig og spørger, hvorfor jeg siger sådan nogle underlige lyde, Så siger jeg, at lillesøster er ved at komme ud.

Før de forlader lejligheden spørger jordmoderen, om hun lige skal tjekke Sophia igen, inden de kører, og det får hun grønt lys til.

- Så tjekker hun og siger, at jeg er otte centimeter åben, og at vi nok bliver nødt til at føde derhemme, så vi ringer efter en ambulance, og så var jeg allerede i gang.

Heldigvis er Sophias kor fyldt med kompetente mennesker. En anden er læge, og hun kommer også hen i lejligheden så hun kan holde øje med Sophias datter og hjælpe til, hvis det bliver nødvendigt.

- Hun forsøger at få min store pige lidt ind på værelset. Det blev hun ked af, og jeg kunne godt fornemme at det var forkert, så jeg sagde kom ind med hende. Vi ville gerne skåne hende, men det var ikke at skåne hende at tage hende væk. Så sad hun ved mit hoved, fortæller Sophia.

Ret hurtigt efter kom Alma, som i dag er er et år, ud.

- Og så klippede Nola navlestrengen på sin lillesøster, fortæller Sophia stolt.


Sponsoreret indhold