Sophia røg ud af X Factor: Det var det rigtige tidspunkt at ryge hjem

Endnu en deltager er ude af dette års X Factor

Endnu en deltager er ude af dette års X Factor

Foto: Claus PoulsenTredje gang blev på ingen måder lykkens gang for Sophia. Fredag aften måtte den lyshårede sangerinde nemlig forlade dette års X Factor. Og det blev en tårevædet exit - både for dommere og deltagere.

- Jeg er da vildt ked af at skulle give slip nu, for jeg havde glædet mig til at komme på scenen igen. Men det var det rigtige tidspunkt, sagde Sophia efterfølgende og uddybede:

- Det var det rigtige tidspunkt, fordi min sang handlede om fornyet håb, og dét er det, jeg tager med mig nu. Det er min tid nu, sagde Sophia, der helt sikkert vil fortsætte med at jagte en musikkarriere.

Sophia var endt i farezonen med Baraa, og det blev i sidste ende op til Thomas Blachman at beslutte, hvem der skulle sendes hjem fra talentshowet.

Og han mente altså, at Baraa var den, der klarede sig bedst.

- I er så usammenlignelige. Jeg kan ikke gøre det her kort, men det skal jeg jo. Baraa... du er et naturtalent, og det kan man ikke modargumentere for. Du har en Guds gave, som jeg ikke kan, skal, vil eller burde underkende, sagde Thomas Blachman, inden han derfor meddelte, at det var Sophia, der måtte forlade showet fredag aften.

Bagefter uddybede den skaldede dommer, hvorfor han mente, at Baraa måtte og skulle gå videre:

- Jeg kan ikke sende en ung fyr hjem, som jeg er så fascineret af. Der er en kriger i ham, som smitter af. Drengen er et naturtalent, han er et unikum i sin naturlighed, sagde Thomas Blachman.

Det var en tydelig berørt Lina Rafn, der måtte tage af sked med sin deltager.

- Jeg håber, at din Facebook og din telefon gløder i morgen, for hvem har ikke lyst til at lave musik med dig, sagde en berørt og tårevædet Lina Rafn.

Baraa og Sophia havde begge høstet positive ord fra de tre dommere.

- Jeg elsker den sang. Du formåede at gøre den frisk og ny. Din hæshed klæder dig, det giver sårbarhed og følsomhed. Det er kun klædeligt. Virkeligt godt gået, sagde Lina Rafn blandt andet til Baraa, efter at den unge fyr havde sunget dance-hittet 'When Loves Takes Over'.

Også Sophia fik flotte ord med på vejen, men Thomas Blachman havde også et kritikpunkt til den lyshårede sangerinde:

- Det var udemærket, men der er en smule kølighed. Det er som om, at jeg ikke kan komme ind i sangen, sagde Blachman om Sophia, der sang Stine Bramsens 'Prototypical'.

Aftenens sangtema var 'moderne hits', og mens Lina Rafns deltagere sang pop og rock, havde Blachmans grupper valgt at synge numre fra danske kunstnere.

Sophia sang som sagt Stine Bramsens 'Prototypical', mens Jógvan fortolkde Imagine Dragons rock-sang 'Radioactive'. Ivarsson, Bang & Neumann forsøgte at imponere på bedste vis med Turboweekends 'Miles and Miles', mens de charmerende drenge fra Citybois sang 'The Strip' af Scarlet Pleasure.

Remees unge talenter havde søgt mod de udenlanske hits i fredagens X Factor-show. Baraa havde som sagt valgt dance-hittet 'When Love Takes Over' af David Guetta, mens Tannaz forsøgte at imponere både dommere og danskere med Amy Winehouses 'Back to Black'. Emilie sang 'Wild Eyes' af Broiler.

Fredagens liveshow var tilmed X Factors program nummer 100, og i anledningen af jubilæet havde X Factor inviteret nogle af de tidligere sæsoners deltagere forbi. Anthony Jasmin, Baboo, Jean Michel, Sveinur, Lucy Mardou og Thomas Ring var blot nogle af de tidligere X Factor-deltagere, der sang 'Sky Full of Stars' af Coldplay.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close