X Factor24. marts 2017

Martin fra "X Factor" får sin egen serie

DR3 sender i aften første afsnit af serien om Martin Hedegaard, der blev Danmarks-kendt, da han vandt "X Factor" i 2008. Siden sejret har den unge fyr fra Ørum kæmpet for at slå igennem i musikbranchen
https://imgix.seoghoer.dk/media/se-og-hoer/musik/x-factor-martin-undskyld-jpg.jpg
 Foto: All Over

Martin Hedegaard fra Ørum væltede "X Factor"-dommerne omkuld, da han i 2008 selvsikkert fremførte et nummer af Michael Jackson under sin audition.

Remeé så fra begyndelsen talentet i den purunge Martin, og på rekord tid blev den jyske fyr da også allemandseje og fik tilnavnet "Martin fra X Factor".

Bag facaden kæmpede Martin dog med at blive fri for "X Factor"-stemplet.

- Der er sygt mange, der ser skævt til, at man har været med i et talentshow, fortæller Martin i dag til DR i forbindelse med en ny TV-serie om ham.

I serien "Martin Uden X", som får premiere i aften, følger man den unge fyrs kamp for at slippe "X Factor"-stemplet. Og her fortæller Martin også, at han fik nok af talentshows-rampelyset.

Derfor var der i syv år stille fra den talentfulde fyr, indtil han i 2015 tonede frem på scenen til P3 Guld som kunstneren "Saveus".

Martin Hedegaard har skrevet kontrakt med Copenhagen Records, og hans drømme om at gå i fodsporerne på stjerner som Lukas Graham og Mø står stadig stærkt. Men Martins kamp for at slippe ud af "X Factor"-skyggen er bestemt ikke færdig.

Kritikerne er hårde ved "talentshow"-deltagere, og Martin skal gang på gang bevise sit talent.

- I årene efter "X Factor" fyldte det helt vildt meget. Er du klar over, hvor meget jeg har stået for skud for ikke at være ægte? Men det har også bare givet mig lyst til at bevise, at der ikke er nogen andre, der skal bestemme, hvad jeg kan, fortæller Martin.

Det er netop det, som den nye serie handler om: Martins kamp for at blive en anerkendt musiker, for det kan være svært at slå igennem som "Saveus", når det fleste husker ham som "Martin fra X Factor".

Du kan se "Martin Uden X", når første afsnit får premiere i aften klokken 21.50 på DR3.

Sponsoreret indhold