X Factor13. februar 2015

X Factor-festen slut: Lina sendte Nanni hjem

Lina Rafn måtte sende en af sine egne hjem
Af af
X Factor-festen sluttede for den første deltager fredag aften
X Factor-festen sluttede for den første deltager fredag aften
 Foto: Claus PoulsenFredag aften gik dette års X Factor-fest for alvor i gang, da første liveshow løb over skærmen. Men for Nanni sluttede festen allerede, inden den for alvor gik i gang.

Nanni måtte nemlig forlade X Factor som den første deltager - og det blev en både nervepirrende og følelsesladet exit for både Nanni og dommer Lina Rafn. Det var nemlig Infernal-sangeren, der måtte tage den tunge beslutning og vælge, om Nanni eller Jógvan skulle sendes hjem.

- Jeg er i tvivl om, hvad pokker der skal ske nu. Jeg ved ikke, om jeg nødvendigvis er overrasket, men I havde fortjent en bedre skæbne. Men nu må I vise mig, hvad I kan, sagde en rørt Lina Rafn, inden først Jógva og Nanni måtte på scenen igen.

Blachman sendte Jógvan hjem, mens Remee gav sin stemme til Nanni for på den måde at lade Lina Rafn tage beslutningen - "for hun kender jer bedst", som Remee selv udtrykte det.

Men det var ikke en let beslutning for Lina Rafn, som havde lyst til at trække lod, som hun selv udtrykte det.

- Men okay... jeg sender Nanni hjem, lød det kortfattet fra Lina Rafn.

Deltagerne havde til deres første liveshow valgt en såkaldt 'signatur-sang' - en sang, der med andre ord beskrev og definerede dem som sanger.

Baraa havde valgt at underholde med sin version af Alicia Keys 'We Are Here', som var "yderst rørende", som Blachman udtrykte det.

Den unge sanger, som har palæstinensiske rødder, havde selv valgt sangen, som handler om, at vi skal blive bedre til at tale sammen frem for at bekrige hinanden.

- Det betyder meget for mig at fortælle omverdenen: At det ikke dur, at vi bekriger hinanden og slår hinanden ihjel. Vi skal i stedet løse konflikter ved at tale sammen, fortalte Baraa således til SE og HØR til pressemødet forud for første live show.

Blachmans gruppe, Finn & Rie, fik stor ros for deres version af "(That's How You Sing) Amazing Grace" af Low.

Der var kort sagt masser af ros og positive ord fra alle dommerne, som var begejstret over de ni deltagere og deres præstationer på scenen.

Om seks uger ved vi, hvem der vinder dette års udgave af X Factor - og der er al mulig grund til at kæmpe om titlen, for der venter vinderen en vild premiere. Vinderen får nemlig stjerneproduceren RedOne bag knapperne til at indspille den første single, skrev DR tidligere fredag i en pressemeddelelse.
Svenske RedOne har tidligere lavet musik for så store stjerner som Lady Gaga, Nicki Minaj og One Direction, bare for at nævne nogle af de store navne, som pryder CV'et.

- Da vi fandt ud af, at RedOne havde sagt ja, blev vi ekstatiske - et større og bedre navn kunne vi ikke have drømt om, sagde DR's underholdningsredaktør, Jan Lagermand Lunde, i pressemeddelelsen.

Men gaveregnen stopper ikke der. Vinderen af X Factor får også mulighed for at få råd og vejledning af selveste Simon Cowel, der er producer og talentspejder og bagmand til blandt andet supergruppen One Direction.

Fredag den 27. marts kl. 20.00 skydes X Factor 2015-finalen i gang. For tredje gang afholdes finaleshowet i Jyske Bank BOXEN i Herning. Billetterne sættes til salg 20. februar og kan købes via drbillet.dk og på MCH Herning Kongrescenters billetkontor.


Sponsoreret indhold