X Factor28. januar 2023

Kamæleonen Kvamm: Simon har sans for succes

Hollandsk sprinter i Team Easy On, frontmand i Nephew og dommer i “X Factor”. Den 47-årige sanger Simon Kvamm spiller på mange strenge
Kvamm har på kort tid sat markante fingeraftryk på X Factor i sin nye rolle som dommer.
Kvamm har på kort tid sat markante fingeraftryk på X Factor i sin nye rolle som dommer.
 Foto: TV 2

Simon Kvamm toner i øjeblikket frem på skærmen som den nye dommer i “X Factor” på TV 2 ved siden Kwamie Liv, 38, og Thomas Blachman, 59.

Og den 47-årige Hugorm-sanger har høstet rosende ord fra anmelderne for sin præstation i det populære tv-show.

Jyllands-Postens anmelder har kaldt ham det “missing link, det musikalske talentshow har manglet de seneste sæsoner”, mens B.T.’s anmelder beskriver ham som “et scoop som Blachmans nye legekammerat”.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-01-25/20040205-141857-5-4018x2610ma.jpg
 Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Angora-dreng

I 2004 kunne danskerne opleve Kvamm i satireprogrammerne “Drengene fra Angora” sammen med Esben Pretzmann, 44, og Rune Tolsgaard, 46.

“Drengene fra Angora” blev et kæmpehit, og især fortællingen om cykelholdet Team Easy On, hvor Kvamm spillede den hollandske sprinter Pim de Keysergracht, tog kegler – ligesom sangen “De skal have baghjul nede i Touren”.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-01-25/bb-512761.jpg
 Foto: Martin Høien

Familielykke i Dragør

Også privatlivet spiller for Simon Kvamm, som siden 2010 har været gift med journalist og forfatter Stine Ellerbæk, som han har døtrene Elinor, 16, og Alice, 10, med. Gennem årene er det dog meget lidt, som sangeren har fortalt om sin familie, når han har givet interviews.

Familien har siden 2019 boet i en 242 kvadratmeter stor villa i Dragør, som de betalte 9,5 millioner kroner for.

Inden da boede familien i surferparadiset Klitmøller i Nordvestjylland.

- Efter vi havde boet i Klitmøller, med cirka 1.000 indbyggere midt i Nationalpark Thy, havde vi igen lyst til at bo et sted, hvor der både er luft og himmel og trygt for børnene at færdes.

- Selv om vi elsker København og Frederiksberg, hvor vi boede før, er vi blevet vænnet fra livet i den mere tætbefolkede og trafikerede storby, fortalte Kvamm i 2019 til Amager Nyt.

I 2019 havde Kvamm sin datter Alice og hendes veninde Eva med til premiere på “Den afskyelige snemand”.

Rockbandet Nephew med Simon Kvamm i spidsen.
Rockbandet Nephew med Simon Kvamm i spidsen.
 Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix Denmark

Nephew-frontmand

Nephew med Kasper Toustrup, René Munk Thalund, Kristian Riis og Søren Arnholt blev dannet i Aarhus i 1996. Det var dog først med udgivelsen af albummet “USADSB” i 2004 med hits som “Movie Klip”, “Worst/Best Case Scenario" og “Superliga”, at gruppen fik sit store gennembrud.

I 2006 fulgte albummet “Interkom Kom Ind” med hittet “Igen & Igen &”. Efter udgivelsen af albummet “Hjertestarter” i 2012 holdt Nephew pause i flere år, før de i 2018 vendte tilbage med nye sange og et nyt medlem i form af Marie Højlund.

I 2019 meddelte Kvamm, at Nephew havde spillet sin sidste koncert i denne omgang.

Hugorm med Simon Kvamm i front spiller i Teltet på Smukfest, Skanderborg, onsdag den 3. august 2022.
Hugorm med Simon Kvamm i front spiller i Teltet på Smukfest, Skanderborg, onsdag den 3. august 2022.
 Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

Hugger til med Hugorm

Efter Nephew kastede stjernen sig ud i bandet Hugorm sammen med Morten Gorm og Árni Bergmann. De debuterede i 2020 med albummet “Folk skal bare holde deres kæft”.

- Vi mødte hinanden i Klitmøller, og vi har etableret bandet hjemme i Arnis’ garage. Stået og larmet der for ligesom at ventilere vores frustration over at være midt i livet og kun have udsigt til at dø derude i horisonten.

- Det skal man gøre et eller andet ved. Vores måde at takle det på var så at larme, har Kvamm sagt til TV 2 Nord.

Guru-skaber

I foråret 2021 kom DR2-serien “Guru”, som Kvamme selv har skabt sammen med hustruen, Stine Ellerbæk, og psykologen Svend Brinkmann.

I komedieserien spiller silkeborgenseren Andreas Mertz, som efter at have boet i København er vendt hjem til sin fødeby Silkeborg, hvor han forsøger at skabe sig en karriere som life-coach.

I efteråret 2022 kom anden sæson af “Guru”.

De eneste to

Sammen med sangeren og vennen Peter Sommer, 48, debuterede Simon Kvamm i 2010 med gruppen De eneste to og nummeret “Morten”. Siden fulgte albummet “De eneste to”, og i 2014 udkom de med albummet “Dobbeltliv”.

Sponsoreret indhold