X Factor28. februar 2014

Fie ude af X Factor: Vidste, hun ville ryge ud

Stod mod Henriette i farezonen - Lina Rafn måtte igen vælge imellem én af sine egne
Af af
Fie er ude af X Factor efter tredje live show
Fie er ude af X Factor efter tredje live show
 foto: Kaspar Wenstrup


Fredag aften var én lang hyldest til hits fra det forgangne år, for de resterende syv deltagere skulle synge hits fra blandt andre Justin Timberlake og Miley Cyrus.

Men for Fie stoppede festen fredag aften. Og sidste fredag var Fie også i farezonene, så den unge sanger fra Helsingør havde måske frygtet, at et exit kunne blive en realitet fredag aften:

- Der må jo være et eller andet, jeg gør forkert, sagde Fie kort tid efter at hun havde fået at vide, at hun igen var endt i farezonen.

Til SE og HØRs journalist fortalte en tydeligt rørt Fie bagefter, at hendes musikdrøm ikke stopper her:

- Det var en kæmpe drøm, jeg var i gang med at udlevere. Og jeg er da ked af, at den stoppede her. Men jeg vil stadig satse på musikken fremover, sagde Fie, mens tårerne løb ned ad kinderne på hende.

Både Fie og Henriette måtte sande, at deres præstationer på scenen ikke gav en direkte billet videre til næste live show - og de måtte derfor på scenen to gange for at forsøge at imponere dommerne.

Og igen var det Lina Rafn, der måtte tage det tunge valg og vælge imellem to af sine egne, da begge sangere var under hendes vinger. Og igen var det ikke et let valg for Lina Rafn.

- Jeg må tage den på mine skuldre. Det må være mig, der ikke formår at løfte denne opgave. Og det er virkelig synd, at det skal gå ud over jer, sagde Lina Rafn, inden hun valgte at sende Fie hjem.

Og valget kom da heller ikke helt bag på Fie, sagde den 16-årige efterfølgende til SE og HØRs journalist:

- Jeg vidste, at jeg ville ryge. Henriette er en meget stærkere sanger, sagde Fie.

Læs også: Tredje liveshow: Dommerne var ikke tilfredse

Efter sangerne har været på scenen, haltede det gevaldigt med de rosende ord fra de tre dommere Thomas Blachman, Remee og Lina Rafn.

Læs også: Se billedet: Blachman viser hud

Første person på scenen var Steffen Gilmartin, der forsøgte at imponere med sin version af megahittet 'Hey Ho' med The Lumineers . Men især Lina Rafn havde fundet de kritiske ord frem og efterlyste mere af den 50-årige sanger.

Henriette og ManBand fik at vide, at de havde præsteret bedre tidligere, da de forsøgte sig med henholdvis Miley Cyrus og Avicii.

Det store sanghåb Lucy Mardou fik især hårde ord med på vejen af Thomas Blachman, som mente, at hun ikke har leveret den samme kvalitet som til sin audition, hvor alle tre dommere var vilde med pigen fra Thy-lejren.

- Det virker for usikkert, lød det blandt andet fra Blachman.

Fie var femte pige på scenen, og igen var der mest af alt kritik fra de tre dommere. Hun sang 'Burn' af Ellie Goulding.

- Det var mest af alt utilfredsstilende, sagde Blachman til den 16-årige pige, der også af bookmakerne er blevet dømt til at ende i farezonen her i 3. liveshow.

Gruppen Anthony Jasmin fik dog smilene og de rosende ord frem hos de tre dommere, som var meget imponeret over deres version af 'Happy' af Pharrell:

- Jeg er vilde med jer, lød det kortfattet fra en meget glad Remee.

Det har de sunget i aften:

Henriette: 'Wrecking Ball' af Miley Cyrus
Fie: 'Burn' af Ellie Goulding
Lucy: 'Somewhere Only We Know' af Keane (Lily Allens version)
Steffen: 'Ho Hey' af The Lumineers
Pernille: 'Holy Grail' af Jay Z & Justin Timberlake
ManBand: 'Hey Brother' af Avicii
Anthony & Jasmin: 'Happy' af Pharrell

Sponsoreret indhold