X Factor9. februar 2024

Ea om ”X Factor”-exit: – Jeg tror, at Blachman havde valgt på forhånd

Ea Houbo Christensen var grædefærdig, da hun måtte se sig slået af Cristian til Thomas Blachmans bootcamp. En beslutning som hun føler, at den garvede dommer havde truffet på forhånd
Thomas Blachmans bootcamp blev endestationen for 18-årige Ea Houbo Christensen, som var grædefærdig efter Blachmans beslutning. En beslutning som hun føler, at "X Factor"-dommeren havde truffet på forhånd.
Thomas Blachmans bootcamp blev endestationen for 18-årige Ea Houbo Christensen, som var grædefærdig efter Blachmans beslutning. En beslutning som hun føler, at "X Factor"-dommeren havde truffet på forhånd.
 Foto: Lasse Lagoni / TV 2

LÆS OGSÅ: Karaoke i Kalundborg: Arbnor og Rinor er Kvamms Kosovo-knægte

Cristian Oprea, 16, trak det længste strå, da Thomas Blachman fredag aften skulle beslutte, hvilken solist under 23, som han ville have med til liveshows.

Det betød også et exit til en grædefærdig Ea Houbo Christensen, 18, som i programmet heller ikke lagde skjul på, at hun var noget nervøs, inden hun skulle ind foran Blachman.

Men da SE og HØR tog en snak med Ea om exittet, husker hun ikke selv, at hun skulle have været så nervøs som det ellers bliver fremstillet på tv, inden hun åbner døren til Thomas Blachman.

– Det havde jeg helt glemt, at jeg gjorde. Det overraskede mig, at det var så utroligt svært at tage fat i håndtaget. Jeg tror, at det gik op for mig, at det var fra sekundet, jeg åbnede døren, at det talte.

– Inden jeg skulle ind og synge, var jeg ikke så nervøs. Det var værre til ”6 Chair Challenge”.

Havde Blachman valgt på forhånd?

Det er sjældent, at Thomas Blachman smider så mange rosende ord afsted til en deltager, men det var ikke desto mindre tilfældet for Ea, da hun blev smidt ud af ”X Factor”.

Hun var ifølge den garvede dommer skabt til at lave musik, og skulle blive en generations stemme, ligesom han var særligt vild med ”det kæmpe talents” stemme, klang og timing.

Den ros er dog svær at tage helt til sig, når man i sidste ende bliver fravalgt.

– Udover at det er sødt, og at det er dejligt at høre gode ting, så føles det også sådan lidt ”ja, okay, men du valgte mig jo ikke”. Du må jo ligesom ikke synes, at det var så godt, som du siger.

Tårerne får frit løb for Ea, efter exittet er en realitet.

Selv om Maria Fantino på tv ser ud til at være god til at gribe de skuffede og grædefærdige deltagere, ville Ea mest af alt bare være færdig med optagelserne, så hun kunne sætte et sidste punktum for ”X Factor”-eventyret.

– På det tidspunkt græd jeg rimelig meget. Jeg græd før jeg fik et nej, fordi jeg synes, at han sagde alt for gode ting til, at jeg ville gå videre. Jeg havde ikke forventet, at jeg ville græde en masse, for det var ikke ”X Factor”, som var min store drøm. Musikdrømmen har jeg haft, og der kunne ”X Factor” være et godt startskud.

Til Thomas Blachmans bootcamp havde han et ønske om at blive inspireret af sine udvalgte.

Blachman elskede måden, som Ea så ud på, da hun sang. Det var en "hel legetøjsfabrik, som spytter alle mulige tandhjul ud", men alligevel ikke nok, til at komme med til liveshows.
Blachman elskede måden, som Ea så ud på, da hun sang. Det var en "hel legetøjsfabrik, som spytter alle mulige tandhjul ud", men alligevel ikke nok, til at komme med til liveshows.
 Foto: Lasse Lagoni / TV 2

Men ifølge Ea var fornemmelsen ikke, at der til bootcamp var meget man kunne gøre, da hun følte, at den 60-årige ”X Factor”-legende allerede havde taget en beslutning om, hvem der skulle med til liveshows.

Hun kunne dog ikke på forhånd fornemme, om den beslutning var hende eller Cristian.

– Jeg havde en fornemmelse af, at det var meget op til, hvad Blachman ledte efter, og der var ikke så meget jeg kunne gøre, for at modbevise den beslutning. Jeg tror allerede, at han lidt havde valgt en af os.

Klar til musik med andre ”X Factor”-deltagere

Noget tyder på, at Ea Houbo Christensen tager imod Thomas Blachmans råd om at fortsætte med musikken.

Hun har dog ingen planer om at vende tilbage til ”X Factor” om et år eller to.

Til SE og HØR fortæller hun i stedet, at planen er at tage det stille og roligt, og finde en naturlig overgang fra ”X Factor” og over til eget musik.

Planerne er lige så stille også ved at blive lagt, da hun allerede har snakket med flere fra ”X Factor”-universet om at lave musik.

Ea er dog ikke meget for at sætte navn på de andre ”X Factor”-deltagere, da der endnu ikke er noget i gang.

Sponsoreret indhold