Reality27. oktober 2022

Teitur løsladt: Så stor bliver hans erstatning

Realitystjernen Teitur Skoubo blev onsdag løsladt efter at have siddet fængslet i fem månder - to af de måneder, skal han have erstatning for
Teitur Skoubo skal efter at have siddet uretmæssigt fængslet i to måneder have en erstatning. 
Teitur Skoubo skal efter at have siddet uretmæssigt fængslet i to måneder have en erstatning.
 Foto: Kaspar Wenstrup

Det er ikke en god forretning at sidde uretmæssigt fængslet.

Det kommer Teitur Skoubo formentlig også frem til, når han skal have udbetalt erstatning for at have siddet fængslet i fem måneder, selv om han onsdag kun blev idømt tre måneders fængsel.

Realitystjernen blev onsdag frikendt for at have voldtaget en kvinde efter en bytur 28. november sidste år - men kendt skyldig i vold.

Landsretten idømte derfor Teitur tre måneders fængsel, hvor han i byretten blev dømt til at skulle afsone to år og seks måneder på hotel glitterly.

Derfor har den tidligere "Paradise-hotel" vinder krav på erstatning.

- Han har siddet varetægtsfængslet længere tid, end hvad dommen er – cirka to måneder – så jeg søger noget erstatning for ham. Det er rimelig takstmæssigt, og noget der kører rimelig automatisk, sagde Nicolai Berg efter dommen onsdag til SE og HØR.

- Og så er han færdig med den her sag, konstaterer forsvarsadvokaten.

Takster

Men man bliver altså ikke rig af at have siddet uretmæssigt fængslet, viser taksterne, der fremgår af retsplejelovens kapitel om ertstatning.

Her står der, at man får 7000 kroner for det første døgn og herudover 850 kroner for hvert påbegyndt efterfølgende døgn.

I Teiturs tilfælde er taksten dog lidt højere, da han har været beskyldt for at have begået en voldtægt, og derfor går ind under taksten for frihedsberøvelser i grove sædelighedssager.

Derfor skal hans erstatning forhøjes med 50 procent.

Så meget får Teitur

Nicolai Berg, der forsvarede Teitur i Landsretten, mener, der er tale om, at Teitur skal have erstatning for uretmæssig fængsling i cirka to måneder.

Med det udgangspunkt kommer realitystjernen til at få udbetalt omkring 86.000 kroner.

Og ja - det lyder af mange penge. Men når man regner timelønnen ud, så er det straks en anden snak.

For Teitur har dermed fået cirka 60 kroner i timen for at sidde fængslet døgnet rundt.

Det er formentlig en smagsssag, om det er godt eller dårligt betalt, men man skal samtidig huske på, at realitystjernens frihed har været taget fra ham.

Ifølge Teitur har turen bag tremmer da også kostet ham alt. Han har mistet sit firma, hvor han var personlig træner, og dermed også mistet sin kundebase.

Onsdag forklarede han ligeledes i retten, at det var svært at ligge planer for fremtiden i den nuværende situation.

Den situation ser nu meget bedre ud, da han som en fri mand dermed også kan bruge de 86.000 kroner til at komme videre.

Sponsoreret indhold