Reality11. maj 2017

Robinson-Richard blev bombarderet med trusler på de sociale medier

"Du er en kæmpe nar" skrev fremmede mennesker til Robinson-deltageren
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20160825-robinson_2016-tsl-0032.jpg
 Foto: Thomas Laursen

Efter et af sit livs største oplevelser i "Robinson Ekspeditionen", skulle Richard Asklund tilbage til sit liv i København.

Men da realityprogrammet kort tid efter gik i luften, væltede det ind med negative beskeder i Richards indbakke på Facebook.

- Det begynder at tage fart i femte eller sjette afsnit, hvor jeg indtager den markante rolle på øen. Og så kunne jeg se, at der kom rimelig meget aktivitet på de sociale medier, fortæller Richard Asklund til SE og HØR.

Og selv om det ikke var dødstrulser, som blev sendt til "Robinson"-deltageren, var beskederne stadig hårde.

- Der kom beskeder alt fra ”Du er en kæmpe nar” til ”Hvis jeg nogensinde ser dig…”. Det var meget underlæggende trusler. Der har helt klart været supergrimme henvendelser fra både han- og hunkøn, siger Richard.

Jo længere afsnittene gik hen mod slutningen af programmet, desto værre blev mængden af henvendelserne.

- Det var en ny ting for mig at blive eksponeret på denne måde. Lige i starten var det superubehageligt, at der er nogle fremmede mennesker, der skriver til dig, som du overhovedet ikke kender. Og de så dømmer dig på grund af et spil, lyder det fra Richard Asklund.

Robinson-deltageren kom virkelig i centrum af realityprogrammet, efter han udnævnte sig selv, som lederen på sit hold.

Og det skabte stridigheder blandt deltagerne i "Robinson", der bag ryggen på Richard fik stemt ham ud.

- Jeg kan da godt se, at når jeg sidder og ser afsnittene, og der bliver zoomet ind. Og jeg kan godt se, at jeg ligner "den onde ulv", men jeg sidder bare hjemme i stuen og griner af det. Det var min måde at spille spillet på. Det var en udfordring og en fed oplevelse, siger Richard, der også har mødt positive reaktioner, siden sin hjemkomst til Danmark.

- Når jeg er i butikker eller nede at træne, så kommer folk hen til mig og siger, at det var supersejt gået, siger Richard.

På trods af de negative beskeder og kommentarer på de sociale medier, blev familielivet ikke påvirket hos realitydeltageren.

- Min 19-årige datter er total pro-Robinson, og hun har virkelig været cool. Min søn på 15 år har slet ikke været påvirket af det. Min kone havde meldt sig ud. Hun var ikke tilhænger, at jeg tog afsted. Men hun sagde, at det var det, jeg skulle gøre, hvis det var det, jeg ville. Men det har ikke haft den store indflydelse rent privat, udover jeg har fået en masse nye venner.

- Det er bare at komme ud i livet igen og komme videre, smiler Richard, der ikke vil sige nej, hvis et tilbud om at være med i et andet program, dukker op.

Du kan se mere til Richards oplevelser fra "Robinson" i TV3-programmet "Til middag hos" i aften kl. 19.00.

Sponsoreret indhold