Reality 29. november 2021

"Robinson"-Jesper: Svært at komme hjem til Danmark

40 dage på en øde ø gik blandt andet ud over Jesper Warburgs kognitive evner som at skrive og tale.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Efter mere end 40 dage på en øde ø i Den Dominikanske Republik er ting som en tandbørste, en nutellamad eller et varmt brusebad med shampoo nærmest blevet fjerne minder.

Men hvad savner deltagerne egentlig mest, mens de deltager i "Robinson ekspeditionen"? Og hvad kaster de sig først over, når de vender tilbage til Danmark?

Det fortæller Jesper Warburg i interviewet, som du kan se i videoen i toppen af artiklen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Dan Mariegaard

Jesper Warburg efter "Robinson ekspeditionen" 2021. Foto: Dan Mariegaard

- Det allerbedste ved at komme hjem, det var at give mine børn et knus. Det var det aller, allerbedste, siger Jesper Warburg.

Han har børnene Celina, Sebastian og Charlie, som sendte ham et brev, mens han var i Den Dominikanske Republik.

Men det var hårdt at komme tilbage til Danmark. Noget, som flere af de andre deltagere også har talt om.

- Det var faktisk meget svært at komme hjem til Danmark igen, det var ikke bare nemt. Det med at være i "Robinson" var hårdt, men det var også meget svært at skulle være blandt mennesker bagefter. Og man kunne åbne køleskabet eller gå ned i supermarkedet og købe, hvad man ville have.

Kognitive udfordringer

Jesper Warburg fortæller også, at der gik en måneds tid, før han igen havde en normal hverdag derhjemme efter den store oplevelse i "Robinson ekspeditionen".

- Jeg startede på arbejde to dage efter, jeg kom hjem, og det skulle jeg nok ikke have gjort. Jeg skulle nok have holdt en uges ferie eller et eller andet.

- Mine kognitive evner var nedsat. Det vil sige mine skrive- og taleevner var ikke de samme som før. Og det er et superstort problem for mig, for jeg lever af at tale meget og kommunikere, fortæller Jesper Warburg, der arbejder for Nybolig.

- Så det var ret svært.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: NENT
- Jeg ved, at mange af de andre også havde svært ved at komme tilbage til hverdagen. Vi har siddet på en ø og nærmest fået at vide, hvornår vi skulle skide og ikke taget stilling til noget, bare været i nuet. Og så er det tilbage til rutiner og planlægning. Familien vil også have meget opmærksomhed, men det eneste, du tænker på, det er, hvad "Robinson"-familien laver. Man er i en symbiose. Det er helt åndssvagt. Og nogle gange savner jeg det, for vi er blevet tætte. Det kan andre ikke sætte sig ind i, siger Jesper Warburg. Foto: NENT

Faktisk tog det Jesper to måneder, før han igen syntes, han kunne skrive og tale som før ekspeditionen.

- Lige så snart jeg kommer ud af ekspeditionen, får jeg min telefon i hånden, og så kan jeg fornemme, at mit ordforråd er stærkt nedsat, fortæller finalisten, der i øvrigt er ordblind.

- Jeg plejer at huske, hvordan ordene ser ud, men nu havde jeg ikke brugt mange af de udtryk og fraser i lang tid.

Sponsoreret indhold