Robinson-anmeldelse: Backer ligner en vinder

Han vandt selv ekspeditionen i 2009 - nu anmelder Villy Eenberg Robinson for seoghør.dk.

Han vandt selv ekspeditionen i 2009 - nu anmelder Villy Eenberg Robinson for seoghør.dk.

Foto: TV3


Efter det nervepirrende ø-råd er Backer en lettet mand, og tror på sin chance. Samtidig har han overskud til at more sig over den paranoide stemning, der præger deltagerne.

Især Marttin er kørt helt af sporet og opfører sig totalt barnligt med sin insisteren på, at han VIL vide, hvem fra hans gruppe, der stemte på ham.

Patrick, som jo stemte imod sin aftale med Marttin og Mikkel, er jeg glad for, at jeg ikke skal spille kort med.

Hans "poker-fjæs" er iskoldt, mens han fylder Marttin med løgn.

Patrick er en af mine "dark-horses" i et gæt på årets vinder.

Udover Patrick, som Marttin tror, han har som sin mest loyale medspiller, er også Kenneth på banen. Kenneth formår at spille på to heste - tilsyneladende - og føler sig ikke presset.

Robinson 2013: Vildt spændende

Som så ofte set i en Robinson, skal det dog vise sig, at han tager fejl.

Backer VIL vinde kappestriden. Han ved, at han skal score fordele, og da konkurrencen starter op, er det faktisk Helle og Due, der er hurtigst med ild-stålet.

Hvad sker der for dig Helle? Masser af ild, og så vil du lave et kæmpebål!

Jeg ved ikke om du havde tænkt dig at grille pølser, men i hvert fald fik Backer tændt sit bål, og derefter antændt wooken, som jo var konkurrencens mål.

Tillykke til Backer, som i mine øjne mere og mere tegner en vinder af Robinson 2013.

Backers præmie, udover en ekstra stemme, er to dåser tun.

Som jeg havde ventet, gnaskede han de ekstra proteiner i sig uden at dele med holdet. Jeg tror, at jeg i situationen havde gjort det samme for at få ekstra energi.

Tude-Due præsenterer sig selv

Helle var forarget over Backers valg og Matrtin havde heller ikke meget respekt for Backers lille festmåltid.

Due tog sagen i egen hånd og gik på jagt efter mad. Små muslinger blev samlet, og Marttin tog endelig mod til sig og spiste en af de små muslinger rå.

Jeg forstår godt hans modvilje mod at sætte tænderne i de slimede klatter.

Efter flere timers arbejde med at banke de små kræ fri af klipperne, kunne Due servere en håndfuld muslinger som supplement til det dødkedelige middagsbord, der normalt består af ris, morgen, middag og aften.

Dysten var fantastisk.

Med Backer først over forhindringen, fik jeg tanken, at han både nappede sejren i kappestriden og i dysten. Men ak, den kære Backer fejlede fælt, da han tog fejl af sit og Helles spillebord.

Til gengæld viste Jeppe format. Han er da enhver svigermors drøm. Med sit jyske, drengede smil og et rigtigt vikinge-skæg, charmer han sig ind i hjertet på mig. Han må godt stå klar i finalen for min skyld.

Mens Jeppe nyder sejren, må Backer ærgre sig over sin "kvajer", og Kenneth må indkassere en stemme i ø-rådet, fordi han tabte dysten.

Se ekspeditionens lækreste damer

Afsnit syv var første afsnit, hvor der ikke blev tudet igennem.

For alle dem, som ikke har deltaget i en Robinson, kan jeg fortælle, at følelserne sidder uden på tøjet, både på grund af afsavnet af dem derhjemme, men også fordi det psykologiske pres er enormt med sult og selve det psykologiske spil.

Due har, i mine øjne, gjort et godt valg i at tage et billede af sine børn med sig som sin personlige ejendel.

Han er en dejlig følsom mand, som ikke er bange for at vise sine følelser. Jeg jeg er sikker på, at hans to børn hjemme i Danmark savner ham og glæder sig til hans hjemkomst.

Ø-rådet er nært og Marttin afslører, hvor presset han er, da han i en samtale med Patrick flere gange farer nervøst sammen, fordi han tror, at der er nogen der lytter i junglen" mens han aftaler sine skumle planer med Patrick.

Hvis han kunne læse Patricks tanker, var der virkelig noget at blive paranoid over, for Patrick holder stadig masken og Marttin er overbevist om, at Patrick er hans mest sikre makker.

Backer - den fødte vinder

På ø-rådet er der kritik af Backers egoistiske beslutning om ikke at dele sin gevinst med de øvrige.

Jeg forstår som nævnt Backers beslutning, som i den sidste ende kan betyde forskellen på Backers vinderchancer i ekspeditionen.

Backer har en ekstra stemme og får sin vilje, da Kenneth stemmes ud, men Tammaro er virkelig presset.

Hvis ikke Kenneth havde en stemme på sig efter at have tabt dysten, og uden Backers to stemmer på Kenneth, ja så var Tamaro ude af ekspeditionen.

Jeg er spændt på om den kloge kone holder til et afsnit mere. Hun har gjort det rigtig godt, men jeg fornemmer, at hendes tid for exit er nært forestående.

Villy Eenberg
Robinson-vinder 2009.


Jakob Kjeldbjerg elsker små numser

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close