Robinson Ekspeditionen5. september 2023 (opd. 7. september 2023)

25 år med "Robinson Ekspeditionen": Jakob Kjeldbjerg husker tilbage på korsfæstelsen i 2004

Da Jakob Kjeldbjerg trådte ind som vært på ”Robinson Ekspeditionen”, var hans første opgave at korsfæste deltagerne i 45 graders varme
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
25 år med "Robinson Ekspeditionen": Jakob Kjeldbjerg husker tilbage på korsfæstelsen i 2004.
 Video: Lars H. Laursen

LÆS OGSÅ: Jakob Kjeldbjerg med godt råd til ”Robinson”-deltagere: Der er idioter derude

For 25 år siden gik ”Robinson Ekspeditionen” i luften for første gang. Og for 25 år siden røg den tidligere fodboldspiller Jakob Kjeldbjergs ansigt på skærmen – dog ikke som Mr. Robinson.

Dengang var den i dag så respekterede ekspeditionsleder i stedet vært på et andet program, mens Thomas Mygind styrede løjerne, når en gruppe danskere skulle kæmpe og snyde sig til at overleve på en øde ø.

– Jeg var meget, meget træt af ”Robinson Ekspeditionen” i perioder, de første år af min værtskarriere. Jeg lavede nemlig et fodboldprogram om mandagen, mens ”Robinson Ekspeditionen” lagde Danmark øde, fortæller Kjeldbjerg.

Fruen var fan først

– Der var ikke en kæft, der så mit program – hele Danmark så ”Robinson Ekspeditionen”.

Heller ikke hjemmefra var der hjælp eller støtte at hente. For hustruen Christine, som han 28. august kunne fejre 25-års bryllupsdag med, var fan af realityprogrammet langt før Jakob Kjeldbjerg.

Sæson syv var Jakob Kjeldbjergs første som ekspeditionsleder - og han kom på noget af en opgave. Korsfæstelsen på tv skabte stor debat, fordi man i 2004 ikke havde set noget lignende.
Sæson syv var Jakob Kjeldbjergs første som ekspeditionsleder - og han kom på noget af en opgave. Korsfæstelsen på tv skabte stor debat, fordi man i 2004 ikke havde set noget lignende.
 Foto: Lars H. Laursen, Strong Productions

– Jeg kom hjem og sagde til min kone, Christine: Var det ikke et godt program?

– Men hun svarede bare, at hun ikke havde set det, fordi hun i stedet så ”Robinson Ekspeditionen”.

Første korsfæstelse på tv

Nu fejrer overlevelsesprogrammet, der var det første realityformat i Danmark, 25-års jubilæum. Og 53-årige Jakob Kjeldbjerg, der har været vært de sidste 19 år, har kakishortsene fulde af minder.

– Jeg har jo tusindvis af højdepunkter oppe i mit lille, tykke hoved. Men det helt store højdepunkt, det er det første, jeg gjorde:

– I 2004 på helvedesøen Gual, hvor jeg korsfæstede en stor gruppe skønne danskere. Altså det var grænseoverskridende, og der stod jeg og var rimelig nervøs: ”Hvad skal det ikke ende med, det her?”

Årets sæson er "Robinson Ekspeditionen"s 25-års jubilæum.
Årets sæson er "Robinson Ekspeditionen"s 25-års jubilæum.
 Foto: Viaplay Group

– Jeg tænkte: ”Hvis det her går galt, så fyrer de mig næste år”. Det gjorde det ikke. Og her står jeg så mange år efter: Min 18. sæson og kan fejre 25 år med ”Robinson Ekspeditionen”. Det er vanvittigt, siger Jakob Kjeldbjerg.

– Der er så mange skønne mennesker, jeg har mødt, og som jeg har presset. Som jeg har grinet og grædt med. Det har været en fantastisk rejse – og den er langt fra slut endnu.

Se og hør Jakob Kjeldbjerg fortælle om korfæstningen i videoen øverst i artiklen.

Sponsoreret indhold