Reality30. august 2023

Rasmus Lindbjerg Pride-sviner kendt youtuber: - Du er til grin!

Den populære youtuber og satiriker Deniz Gulsen bliver kritiseret voldsomt for sine Pride-videoer af realitystjernen Rasmus Lindbjerg
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Rasmus Lindbjerg blev kendt, da han vandt kærlighedsprogrammet "Prince Charming".
 Video: Kaspar Wenstrup

SE ALLE BILLEDERNE: KÆMPE PRIDE-GALLERI

En række videoer fra Copenhagen Pride lavet af den populære satiriker og YouTube-stjerne Deniz Gulsen møder stor kritik på de sociale medier.

I videoerne render Deniz rundt til regnbuefesten og optræder som flere karakter, hvor han interviewer en masse af deltagerne til festen.

Her snakker youtuberen blandt andre med et lesbisk kærestepar, hvor han sætter spørgsmålstegn ved, om den ene af kvinderne virkelig er en kvinde. Det og flere andre interviews i videoerne har fået flere kendte mennesker til at kritisere Deniz.

En af dem er sangeren Sigmund Trondheim, ligesom også realitydeltageren Rasmus Lindbjerg langer kraftigt ud efter den populære satiriker.

- Hvor er du ærligt til grin, skriver Rasmus i en Instagram-story.

- De videoer, der er lavet, er jeg med på, er hans forsøg for at lave satire, uddyber han over for SE og HØR.

- Men når jeg sidder og læser alle de hadefulde beskeder mod lgbtq+ folk i hans kommentarspor, så kan jeg se, at der bruges en retorik, som hans følgere læner sig op ad, og det er et problem.

Rasmus Lindbjerg, Linea Sindt
Udover "Prince Charming" har Rasmus Lindbjerg medvirket i Prime Video-programmet "Good Luck Guys".
 Foto: Dan Mariegaard

Ar på sjælen

Rasmus tager afstand fra Deniz' videoer. Han mener, at de gør tykt grin med mennesker, som Pride er til for at hylde.

- De fleste mennesker inden for denne minoritetsgruppe, inklusiv mig selv, står her ikke i dag uden ar på sjælen grundet tilsvininger og mobning, forklarer reality-deltageren.

På sin Instagram-profil har Rasmus opfordret Deniz til at slette sine to YouTube-videoer fra Pride. Det kommer dog ikke til at ske, slår satirikeren fast i en video på sin Instagram-profil.

Rasmus Lindbjerg har tidligere været gæst i SE og HØRs podcast "Sladderministeriet". Det afsnit kan du høre her:

- At en ung content creator som Deniz benytter sig af en så exceptionel nedværdigende tilgang til de her mennesker, er med til at spænde ben for den kamp, vi har kæmpet i så mange år, da uvidende børn og unge mennesker ser det som underholdende, at han gør så tykt grin med de mennesker, han omtaler i sine videoer, lyder det fra Rasmus.

I sit svar på kritikken forklarer Deniz, at alle mennesker, som han interviewer til Pride er informeret om, at han optræder som en karakter, og at han vil stille spørgsmål, som er overstreger.

Alt det er de medvirkende informeret om, hævder den populære SoMe-stjerne.

- Min intention har ikke været at provokere, chikanere eller mobbe en bestemt minoritetsgruppe. Det har været at lave noget satire, siger Deniz i sin video.

- Det har ikke været min mening at irritere nogen. Jeg har bare prøvet at lave en sjov video.

SE og HØR har rakt ud til Deniz Gulsen og spurgt, om han vil stille op til et interview om kritikken.

Det har han takket nej til.

Se hele Deniz Gulsens svar på Pride-kritikken i videoen herunder:

Sponsoreret indhold