Nyheder19. august 2023

Glimmer og glamour: Se alle de festlige billeder fra Copenhagen Pride Parade

I dag forvandles de københavnske gader til et inferno af farver og mangfoldighed. Vi har her samlet alle de skønneste billeder fra det regnbuefarvede Copenhagen Pride Parade
Årets Copenhagen Pride Parade blev skudt i solskin og højt humør fra alle – og traditionen tro var det en farverig fest!
Årets Copenhagen Pride Parade blev skudt i solskin og højt humør fra alle – og traditionen tro var det en farverig fest!
 Foto: Birger Storm

Regnbueflag, glimmer og farverige kostumer slanger sig i dag gennem Frederiksberg og København, når det traditionsrige Copenhagen Pride Parade-optog løber af stablen.

Det farverige optog blev skudt i gang præcis klokken 13, hvor de mindste førte an fra Frederiksberg Rådhus.

Herefter vil de tusindvis af farverige deltagere gå via Allegade, Frederiksberg Allé, Vesterbrogade og Hammerichsgade for så at ende på Pride Square på Rådhuspladsen, hvor der er dømt farverig fest resten af dagen og aftenen. Man forventer, at optoget når Pride Square klokken 16.

Du kan se alle billeder nederst i artiklen.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-08-19/_17i3132.jpeg
Hans Pilgaard er også i feststemning.
 Foto: Birger Storm
https://imgix.seoghoer.dk/2023-08-19/_17i2884.jpg
Copenhagen Pride Parade blev skudt i gang i det flotteste vejr. Og som følge af varmen var mange da også letpåklædte - Gustav flashede overkroppen!
 Foto: Birger Storm
https://imgix.seoghoer.dk/2023-08-19/_17i2905.jpg
Copenhagen Pride Parade blev skudt i gang i det flotteste vejr. Og som følge af varmen var mange da også letpåklædte!
 Foto: Birger Storm

Statsminister Mette Frederiksen deltager naturligvis i mangfoldighedsfesten – iklædt farerigt tøj og med pride-farver i ansigtet. Til den fremmødte presse fortalte hun, at hun glædede sig til dagens fest:

– Det her er blevet en af de største folkefester i Danmark, og vi er her for at fejre kærligheden og friheden til at vælge sin egen seksualitet og sin egen partner, lød det fra en farverig klædt Mette Frederiksen, der selv deltog i optoget.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-08-19/_17i2834.jpg
Årets Copenhagen Pride Parade blev skudt i solskin og højt humør fra alle - og traditionen tro var det en farverig fest! Statsminister Mette Frederiksen havde også fundet vej til paraden.
 Foto: Birger Storm

– Og det er og bliver en af de vigtigste rettigheder i vores frie demokratiske samfund. Så det er en stor kærlighedsfest, men det er selvfølgelig også en understregning af, hvilket samfund vi vil være.

Raser: Ikke børn

Som noget helt nyt i år er det altså børn fra lgbt-familier, der går forrest i det farverige optog, men det er bestemt ikke alle, der bryder sig om det.

For nylig har Samfundsdebattøren og sognepræsten i et interview med Berlingske udtalt, at der er tale om et ”smart markedsføringstrick”:

– Børn er nogle helt indlysende brikker i den ideologiske diskussion om, hvad køn er. Samtidig er de søde og signalerer uskyld og naturlighed, og dem, der bruger børn på den måde, bestræber sig på selv at fremstå som sådan. Men i mine øjne virker det stik modsat, påstod hun i artiklen.

Den kritik klinger dog hult, hvis man spørger Lars Henriksen. Han er politisk forperson for Copenhagen Pride, og han fastslog overfor Berlingske, at børnene bestemt ikke bruges som et ”smart markedsføringstrick”:

– Det kunne vi aldrig drømme om. Det handler om, at der altid har været mange børn med i priden, men vi ved også, at nogle børn synes, ruten er for lang. Vi forsøger hele tiden at lytte til de behov, og det har vi gjort i år, så børnene ikke skal blive utålmodige. Det er bare et ekstra tilbud, siger han til Berlingske.

Se billederne: Copenhagen Pride Parade

Sponsoreret indhold