Reality 19. oktober 2021

Rasende "Robinson"-deltagere: TV3 lyver om bananer

Flere af "snyderne" fra hold Syd fortæller, at de fik lov at tage bananer fra en nærliggende plantage, og at de ikke har stjålet dem
Foto: NENT

SENESTE: I en tidligere version af artiklen fremgik et forkert beløb på bananerne. Det er nu rettet.

I 7. afsnit af "Robinson ekspeditionen" kommer det frem, at hold Syd har snydt ved blandt andet at modtage mad fra en af de lokale på øen i Den Dominikanske Republik.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det bliver også fortalt, gennem vært Jakob Kjeldbjerg, at hold Syd har forladt det område, de skal holde sig i under ekspeditionen, og taget bananer fra en nærliggende plantage.

Det er flere af de deltagere, SE og HØR har talt med, uenige i.

Godt nok indrømmer de at have forladt det område, de har fået besked på at blive i, men de har ikke stjålet bananer, fastholder de.

Deltagerne: Vi fik lov

- Vi fik lov af plantageejerne til at gå op og tage bananer, forklarer en af deltagerne til SE og HØR.

- Produktionen forhørte sig hos ejerne og fik at vide, at vi havde fået lov.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: NENT

Jakob Kjeldbjerg fortæller begge hold, at produktionen har modtaget en stor regning for stjålne bananer. Foto: NENT

En anden deltager bekræfter forklaringen om, at holdet havde fået tilladelse til at hente bananer.

– Jeg blev rasende over, at der blev sagt, vi stjal. Jeg tog det som et karaktermord, da de kaldte os for tyveknægte, siger vedkommende.

TV3 modtog regning

Ifølge NENT, der blandt andet står bag TV3, Viaplay og produktionen af "Robinson ekspeditionen", har produktionen betalt plantageejerne et beløb, der svarer til cirka 400 danske kroner for de bananer, deltagerne har taget.

- I Danmark koster en banan 2 kroner. Det vil sige, at de skulle have stjålet i hvert fald 200 bananer. Det er jo et helt vognlæs. Der er noget, der ikke stemmer, siger en tredje deltager til SE og HØR.

- Skulle vi have haft en traktor med op og stjæle bananer eller hvad?

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: NENT

Hold Syd. Foto: NENT

KJELDBJERG: DE HAR BRUDT AL TILLID

SE og HØR har også talt med Jakob Kjeldbjerg, 51, om sagen om de stjålne bananer.

Ekspeditionslederen afviser at diskutere detaljer med deltagerne.

– De er gået ind i en plantage, hvor de har taget bananer, som er en andens ejendom. Deres små bortforklaringer og hvide løgne interesserer mig ikke. De bør som samlet gruppe kigge indad, siger værten, som kalder det et tillidsbrud over for seerne.

– I det nanosekund, de går uden for det afgrænsede område, der har de brudt al tillid. Så er jeg ligeglad med, om de har været på Månen, eller om de har stjålet bananer – som de har. Og jeg er ligeglad med, hvem de påstår at have fået lov af.

Jakob Kjeldbjerg fortæller, at det var produktionen, der opdagede, at der blev snydt – han vil ikke komme ind på, hvorvidt han har set den omtalte faktura eller ej.

– At beskylde produktionen for at lyve, er useriøst. Der sker ikke noget på den strand, som vi ikke ved. Produktionen har jo folk overalt. Du kan snyde alt det, du vil, men det bliver opdaget.

- Vi så folk komme frem og tilbage fra plantagen med bananer og spurgte, om vi måtte tage nogle. Det sagde de ja til. Vi ved ikke, om det var ejerne. Men det bliver vist på tv, som om vi snyder. Det er lidt overdrevet, siger en fjerde deltager.

- Det svarer jo til at sætte en burger foran en person, der ikke har spist i flere dage og sige: "Du må ikke tage den".

Deltageren tror heller ikke på, at der eksisterer nogen faktura.

- 400 kroner min bare røv. Det ville jo fylde to trailere. Vi tog én klase. Det var 15-16 grønne, umodne bananer.

- Jeg sagde til dem, at hvis de kunne vise mig den regning på 400 kroner, så ville jeg betale den, siger den første deltager.

NENT afkræfter påstanden om, at produktionen skulle have fået at vide af plantageejerne, at deltagerne havde fået lov til at tage bananer.

SE og HØR har set og er i besiddelse af den omtalte faktura fra bananplantagen.

Sponsoreret indhold