Reality26. oktober 2022

Pernille Nygaard om Teiturs frifindelse: – Jeg er ikke overrasket

Pernille Nygaard, der i byretten var assistent for forsvarsadvokat Rasmus Sølberg i Teitur-sagen, udtaler sig nu om realitydeltagerens frifindelse i landsretten
Pernille Nygaard har tidligere været med i "Paradise Hotel", men arbejder nu som jurist. nbsp;
Pernille Nygaard har tidligere været med i "Paradise Hotel", men arbejder nu som advokatfuldmægtig.
 Foto: Lars H. Laursen

Teitur Skoubo er nu en fri mand. Det er realiteten, efter han onsdag i Østre Landsret blev idømt tre måneders ubetinget fængsel for vold, men frikendt for voldtægt.

Den 25. maj blev den 27-årige realitydeltager ellers kendt skyldig ved Retten i Odense for at have voldtaget en kvinde efter en bytur i Odense i november sidste år – her kvitterede dommeren med en fængselsstraf på to et halvt år.

Men den dom var Østre Landsret altså ikke enig i.

I byretten var det advokat Rasmus Sølberg, der førte Teiturs sag. Det skete med advokatfuldmægtig Pernille Nygaard, der tidligere har været med i "Paradise Hotel", som assistent, og over for SE og HØR reagerer hun nu på landsrettens dom:

– Jeg er ikke overrasket. Jeg har altid ment, byrettens dom ikke var korrekt. Og det gjorde vi også gældende dengang, hvor vi havde sagen, og hvilket er hovedårsagen til, vi ankede. Man råder jo ikke en klient til at anke en sag, hvis ikke man mener, der er GOD grund til at anke, siger hun til SE og HØR og tilføjer:

– Det er rart at se, at det danske retssystem fungerer, og at det i virkeligheden er superheldigt, at vi har det her toinstans-princip, så man netop kan få prøvet sin sag igen.

Nygaard afviser, at hun og Sølberg ikke skulle have gjort deres arbejde godt nok i byretten:

– Vi har anført det samme i byretten, så jeg kan virkelig ikke se, hvad vi kunne have gjort anderledes, argumenterer hun og tilføjer, at det ofte sker, at sager i byretten bliver omgjort.

Pernille Nygaard kommer med en klar opfordring til alle dem, der på sociale medier har haft travlt med at dømme Teitur Skoubo på forhånd:

– Han er jo frifundet og frikendt for voldtægt. Nu når han ikke er dømt i retten, skal han heller ikke dømmes nogen andre steder. Når man bliver frikendt, skal det helst ikke hænge over hovedet på én længere. Det ville i hvert fald være forkert.

Sponsoreret indhold