Nu taler Mathilde Gøhler om "udfordrende" graviditet

Drikker Mathilde Gøhler kaffe, mens hun er gravid? Skal hun vaccineres? Kender hun babyens køn? Hvordan har hun det egentlig?

Der er mange, der har spørgsmål til den danske model, der venter sit andet barn sammen med Remee, og nu afslører hun både det svære og det dejlige ved at være gravid.

Mathilde Gøhler er gået ind i uge 23 af graviditeten, og det vil sige, at hun er over halvvejs til at møde sit andet barn. Med 17 uger til termin er det kommende familiemedlem på størrelse med en grapefrugt, fortæller hun.

Men modellen har mange flere detaljer til sine 1,2 millioner Instagram-følgere.

 

Ingen vaccine

Et af de spørgsmål, Mathilde Gøhler har fået flere gange, handler om vaccinen mod covid-19. I Danmark anbefaler man slet ikke at vaccinere gravide eller kvinder, der forsøger at blive gravide, og det er heller ikke noget, modellen er interesseret i.

- Der er mange, der spørger om det, og jeg var ikke sikker på, jeg ville svare, for jeg vil ikke have dårlig indflydelse, men det handler også om at være ærlig, begynder modellen sit svar.

- For mig, der er superforsigtig og undgår parfume, neglelak og så videre, så føles det (vaccination, red.) som en for stor risiko at løbe. Jeg vil ikke have noget, der er dårligt for babyen, så derfor ville jeg ikke gøre det.

Flere forholdsregler

Hun forklarer desuden, at det ligger til hendes natur at være meget påpasselig, og af samme grund har hun heller ikke drukket kaffe i første del af graviditeten.

- Jeg drak ikke kaffe i fem måneder, men jeg er begyndt stille og roligt igen. Kun en kop om dagen, det er det, jeg maksimum er komfortabel med at drikke, siger Mathilde Gøhler og fortsætter:

- Velvidende hvad koffein gør ved kroppen, så tror jeg, det er naturligt at skære ned på kaffe, matcha, chokolade og alt andet, der indeholder koffein, mens jeg er gravid.

Remee og Mathilde har i forvejen datteren Kenya sammen. Foto: Thomas Laursen

Kender kønnet

Mathilde Gøhler afslører også, at de har været til en såkaldt kønsscanning.

- Vi kender kønnet. Kenya var meget nysgerrig på det, og vi tog hende med til en scanning i uge 15. Det var så specielt et øjeblik, og hun var så spændt og taknemmelig, fortæller Gøhler og fortsætter:

- Et minde, jeg vil huske og værdsætte for evigt.

Selv om influenten er meget åben om stort og småt i graviditeten, er der dog nogle ting, familien stadig gerne vil holde for sig selv.

- Jeg tror, at når man er en offentlig person, så føles det bare rart, at der også er noget, der er privat. Jeg glæder mig til at fortælle jer det, og jeg håber, I kan forstå, hvorfor nogle ting er mere private end andre, siger Mathilde Gøhler, der vil vente lidt med at afsløre kønnet.

- Alt, jeg går op i, er, at babyen er sund og rask, og jeg gror den med så meget medfølelse og kærlighed.

KVALME, TRÆTHED - OG EKSTRA GLÆDE

- De første fire måneder var udfordrende på grund af kvalme, og jeg var så træt, og vi flyttede også, så jeg havde meget lidt tid til at slappe af, forklarer den ærlige mor, der dog er blevet bedre til at give kroppen ro.

- Jeg gik i seng klokken 20 hver aften, fordi jeg var så træt, og jeg ville gerne lytte til min krop og give den den hvile, jeg vidste, den havde brug for.

Nu hvor første trimester er længe overstået, har Mathilde Gøhler fået det bedre, og hun sætter samtidig enormt meget pris på ventetiden her anden gang, hvor hun gør Kenya til storesøster.

- Det føles meget bedre nu, jeg har det som mig selv igen, men med en babybule.

- Jeg kan mærke, at jeg elsker processen meget mere anden gang. Måske på grund af min alder, eller fordi jeg ved, hvor dyrebart det er. Det gør mig meget ydmyg at skabe et andet menneske, og jeg respekterer og værdsætter min krop for det.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close