Reality20. oktober 2022

Nu taler han ud: Patrick Weber bryder tavsheden om Teitur-sagen

Patrick Weber vidnede i retssagen, hvor Teitur Skoubo endte med at blive dømt for voldtægt. Her blev der især fokuseret på en særlig sms, som Patrick sendte til sin reality-kollega på natten for voldtægten
Patrick Weber
Patrick Weber havde kendt Teitur Skoubo i et halvt år, før natten i Odense. Nu bryder han for første gang tavsheden i et stort interview med SE og HØR om hele voldtægtssagen.
 Foto: Kaspar Wenstrup

- Jeg redder dig.

Sådan skrev Patrick Weber til Teitur Skoubo, kort efter sidstnævnte havde begået en voldtægt mod en på det tidspunkt 25-årig kvinde.

Patrick var til stede i lejligheden i Odense den nat i november. For fem måneder siden blev Teitur dømt for at have voldtaget kvinde, og Patrick spillede en rolle i retssagen, hvor han var indkaldt som vidne.

Siden da har den tidligere "Paradise Hotel"-deltager holdt sig væk fra rampelyset. Det skyldes især de reaktioner, der kom på den meget omtalte sms til Teitur.

- Jeg ved jo godt, når jeg er med i reality-tv, at så skal jeg kunne tage det positive, men jeg skal også kunne tage lorten. Jeg havde forberedt mig på, at jeg ville få min del af lorten, og det er aldrig rart, men det var jeg forberedt på, siger Patrick i et stort interview med SE og HØR.

- At min kæreste og mor fik beskeder, synes jeg er lidt voldsomt. Folk kommenterede ”jeg redder dig” og ”god redningsmand” på mine billeder, og på Reddit gik der nogle helt vilde og falske rygter. Det stak fuldstændig af.

Men ifølge Patrick, så er "jeg redder dig"-sms'en misforstået.

- Den besked er blevet misforstået fra anklagerens side, og den er blevet tolket på så meget som muligt, så de kan bruge det imod min troværdighed, siger han.

Men det kan du vel godt forstå?

- Jo, selvfølgelig. Han skal jo gøre sit arbejde, og jeg bebrejder ham heller ikke. Men beskeden er ment helt anderledes. Jeg står i en meget kaotisk situation, hvor politiet pludselig bliver indblandet, og Teitur forlader lejligheden. Jeg sidder med en pige, der har blod ud over det hele og går fuldstændig amok, og skifter fra at være meget ked af det til at være i chok og råber og skriger, svarer Patrick.

Fortryder beskeden

Patrick var sammen med den forurettedes veninde i lejlighedens stue, mens Teitur var sammen med den forurettede. Da kaosset brød løs forsøgte han på alle måder at hjælpe dem alle.

Teitur Skoubo skal mandag igen sidde på anklagebænken - denne gang i landsretten. Da han fik sin dom på 2,5 års fængsel for voldtægt i byretten, valgte Teitur og hans advokat at anke på stedet.
Teitur Skoubo skal mandag igen sidde på anklagebænken - denne gang i landsretten. Da han fik sin dom på 2,5 års fængsel for voldtægt i byretten, valgte Teitur og hans advokat at anke på stedet.
 Foto: Dan Mariegaard

- Jeg prøver bare at se, om jeg kan få lagt ro på hele situationen. Den besked er ment som i, hvis en kammerats kort bliver afvist i baren, så siger man ”jeg redder dig”. Det var ligesom for at få alle til at køle lidt ned og tage den derfra, forklarer Patrick.

Kan du forstå, at andre ikke tolker det sådan, når man hører den setting, beskeden er skrevet i?

- Det kan jeg 100 procent, og jeg bebrejder ikke folk for at læse beskeden på den måde. Det tror jeg også selv, jeg havde gjort, hvis det havde været omvendt. Det er bare vigtigt for mig, at folk forstår, at det ikke var sådan ment.

Fortryder du, at du har sendt den besked?

- Ja, helt vildt. Jeg ville ønske, jeg havde formuleret beskeden anderledes. Jeg ville gerne have ændret den besked til ”jeg skal nok prøve at se, om jeg kan få ro på situationen”, slår Patrick fast.

Paradisoen forstår også godt, at folk reagerer voldsomt på hans sms til Teitur. Men hvis man, ifølge Patrick, sætter sig ind i situationen og læser det hele, så forholder hans historie og vidneudsagn anderledes, end folk opfatter den ud fra mediernes overskrifter.

- Hvis man bare læser overskriften, så er jeg en fucking idiot, men hvis man læser artiklerne, der er kommet, så føler jeg, at det er okay. For der er ingen tvivl om, at det var en skør situation den aften, og nogle ting skulle være gjort bedre, siger han.

Skal vidne igen

På mandag den 24. oktober skal sagen igen for retten. Denne gang er det i landsretten, og også her skal Patrick fortælle sin oplevelse af, hvad der skete den november-nat i Odense sidste år.

Her kommer han til at beskrive sin oplevelse af det en gang til. Denne gang er Patrick dog bedre forberedt på, at der vil være både presse og tilhørere til stede. Det håber han på kan hjælpe på den nervøsitet, han var voldsomt præget af i retten sidste gang.

Teitur Skoubo og Teresa Ovenberg blev kærester efter deres fælles medvirken i den nu slettede sæson seks af "Ex on the Beach".
Teitur Skoubo og Teresa Ovenberg blev kærester efter deres fælles medvirken i den nu slettede sæson seks af "Ex on the Beach".
 Foto: Privat

- Jeg havde følelserne uden på tøjet, og når jeg bliver nervøs, så sidder jeg og tripper, og det bliver der også kommenteret på, at min højre fod kørte på fuld skrue, fortæller Patrick.

Inden da har han altså valgt at stå frem med sin historie her. Det gør han især for at få gjort det helt klart, at han ikke er på nogens side i den her sag. Og at han aldrig har været det.

- Det har ikke noget at gøre med at snakke pigernes sag eller snakke Teiturs sag, men jeg vil bare have folk til at forstå, at jeg var på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. Når man står i en så kaotisk situation, så prøver man at handle bedst muligt, og det gjorde jeg også, slår Patrick fast.

Med Patricks "jeg redder dig"-sms til Teitur har mange med rette troet, at han forsøgte at redde sin "Paradise"-kollegas røv. Det har dog aldrig været tilfældet.

- Folk skal ikke tro, at jeg blev i den lejlighed for at redde Teitur. Jeg blev i den lejlighed, fordi jeg så et andet menneske have det rigtig, rigtig skidt og være helt ude af den. Derfor prøvede jeg, så godt jeg kunne, at støtte og hjælpe hende, siger Patrick.

Sagen mod Teitur Skoubo starter på mandag i Landsretten. Siden dommen i byretten tilbage i maj har den tidligere paradiso siddet varetægtsfængslet i henholdsvis Odense Arrest og er siden blevet flyttet til Vejle arrest.

Sponsoreret indhold