Nicolaj og Louise fra "Sommerdrømme" udsat for massiv kritik: – Vi er i chok

Nicolaj og Louise (anden og tredje fra venstre) kæmpede sammen med de andre deltagere om at vinde et sommerhus på Lolland.

Nicolaj og Louise (anden og tredje fra venstre) kæmpede sammen med de andre deltagere om at vinde et sommerhus på Lolland.

Foto: Simon Ravnsbæk / TV 2

Da sidste afsnit af "Sommerdrømme" onsdag aften rullede over skærmen på TV 2, var det eksparret Nicolaj Holte og Louise Læssøe, der kunne løfte armene over hovedet og fejre sejren.

Men umiddelbart efter sæsonfinalen delte alle programmets deltagere – med undtagelse af vinderparret – et kryptisk Instagram-opslag, der antydede, at der havde været snyd med i spillet.

– Hvordan ville det mon være, hvis der var en uddannet og erfaren bager, der vandt "Den store bagedyst"?, lød det blandt andet i opslaget.

SE og HØR kunne siden afsløre, at den ene vinder Nicolaj Holte er uddannet tømrer. Derfor mener de andre deltagere, at parret havde en konkurrenceforvridende fordel.

Artiklen fortsætter under opslaget …

Nicolaj og Louise fortæller, at det fælles opslag fra de andre deltagere har taget hårdt på dem.

– Vi er faktisk i chok. Og rigtig kede af det også, siger Nicolaj Holte, da SE og HØR fanger eksparret på telefonen. Og Louise stemmer i:

– Vi vidste overhovedet ikke, de havde det sådan. Det er en kæmpe bombe, som ramte os i går aftes (onsdag aften, red.), siger hun.

Selv mener parret ikke, at de har haft en unfair fordel.

– Der er mange af dem, der også er dygtige til at indrette. Der er mange kreative. De kan en hel masse. Nicolaj er bare fiks på fingrene, og at han har det svendebrev, han ikke har brugt så lang tid, det er sådan, det er. Så nej, jeg kan faktisk ikke forstå det, siger Louise Læssøe.

Det omtalte opslag kan give et indtryk af, at parret og produktionen har forsøgt at holde det hemmeligt, at Nicolaj har en tømreruddannelse. Men det har ingen gang på jord ifølge vinderparret.

– De har vidst det lige fra start, siden vi var til casting. Vi har spillet med åbne kort hele tiden, så det er derfor, det rammer os rigtig hårdt det her. Fordi alle har vidst det, siger Nicolaj Holte.

I opslaget bliver der også hentydet til, at Nicolaj og Louise var uden for fællesskabet med de andre deltager under optagelserne.

– Jeg synes faktisk, vi havde et rigtig fedt sammenhold hernede. Vi meldte os på ingen måde ud af fællesskabet, siger Nicolaj.

– Vi troede faktisk, vi alle var rigtig gode venner. Men det kan da godt være, vi har taget fejl, lyder det fra Louise.

TV 2: ser ikke et problem

TV 2's redaktør Anders Fuchs ser ikke et problem i, at Nicolaj Holte for mange år tog uddannelsen, da han i dag ikke arbejder med faget.

I deltagernes kontrakt står der kun, at de ikke må arbejde med faget. Derudover mener de ikke, det har været en hemmelighed, at Nicolaj er uddannet tømrer.

– Vores vurdering er, at Nicolajs 17 år gamle svendebrev ikke er en skævvridning af konkurrencen i forhold til de mange færdigheder de andre dygtige deltagere tager med ind i konkurrencen, skriver Anders Fuchs blandt andet i en mail til SE og HØR.

Det skriver TV 2

"Det er fuldstændig korrekt at Nicolaj oprindeligt er uddannet tømrer, han blev udlært for 17 år siden, men har aldrig arbejdet professionelt med sit fag. Nicolaj arbejder som teamleder i Københavns Lufthavn, og derfor har vi valgt at præsentere ham sådan og ikke som tømrer, selv om det på ingen måde har været en hemmelighed."

 

"For at sikre en så fair konkurrence som muligt er vores retningslinjer, at ingen deltagere må arbejde professionelt som håndværker, indretningsarkitekt, stylist eller lignende erhverv, og vores vurdering er, at Nicolajs 17 år gamle svendebrev ikke er en skævvridning af konkurrencen i forhold til de mange færdigheder de andre dygtige deltagere tager med ind i konkurrencen."

 

"Det håndværksmæssige er langt fra det eneste, der bliver bedømt i programmerne, hvor dommerne blandt andet også kigger på opfindsomhed, sammenhæng, kreativitet og stil og kigger man på, hvem dommerne har kåret som ugevindere i denne sæson, har Louise og Nicolaj heller ikke skilt sig særligt ud."

 

"De 100 personer fra lokalbefolkningen, der var med til at afgøre den endelige vinder, har også stemt ud fra vidt forskellige perspektiver, og afstemningen mellem de fire par lå tæt."

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close