Reality30. juni 2020

Model gennemgår operation i hjernen, mens hun er vågen

Den australske model Emily Sears gennemgik i sidste uge en stor operation i hjernen. Under operationen var hun vågen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/skaermbillede_2020-06-30_kl._08.57.58.png
 (Foto: Instagram)

Den australske model og instagram-influencer Emily Sears, 35, gennemgik i sidste uge en større operation i hjernen.

Under den omfattende operation, der blev foretaget torsdag, var Emily Sears vågen.

- Det var ligeså mærkeligt og surrealistisk, som det lyder til, fortæller hun nu i et større instagram-opslag.

Her indleder Emily Sears også med at fortælle, hvorfor hun måtte under kniven.

- Jeg har udsat at poste dette, fordi jeg ikke vidste, hvor jeg skulle begynde. Det sidste år af mit liv har været så hårdt at sætte ord på.

- I april sidste år vågnede jeg op i en ambulance, hvor jeg blev kørt på hospitalet efter at have haft et stort krampeanfald, mens jeg shoppede.

Efter flere undersøgelser blev Emily Sears diagnosticeret med en kar-misdannelse i hjernen. Det var denne kar-misdannelse, der var skyld i hendes krampeanfald.

Anfaldene fortsatte, og Emily Sears kom derfor på medicin, der skulle forhindre, at hun fik flere anfald.

- Det sidste år har været sådan en rutsjebanetur med flere anfald, bivirkninger fra medicinen, og den emotionelle rutsjebanetur over at mit liv havde ændret sig så pludseligt, fortæller Emily Sears i sit instagram-opslag.

Det var af denne grund, at den 35-årige model og influencer valgte at lægge sig under kniven.

Vågen under hjerneoperation

Når læger anbefaler en vågen hjerneoperation, er det fordi det syge område ofte er beliggende tæt på områder, der har betydning for sprog, syn, følesans samt bevægelig.

Ved at holde patienten vågen kan kirurgen få fjernet så meget som muligt af det syge væv og samtidig tilstræbe at bevare de vigtige funktioner bedst muligt.

Normalt bliver patienten bedøvet helt, indtil kirurgen er nået ind til det syge område. Så bliver patienten vækket fra narkosen og operationen fortsætter, mens patienten er vågen.

Undervejs kan kirurgen og teamet bede patienten om at udføre forskellige opgaver – for eksempel taleopgaver – for at se, om der sker ændringer i funktionen.

Kilde: Aarhus Universitetshospital

- Eftersom kar-misdannelsen sad i den forreste venstre del, risikerede jeg at miste min taleevne, eftersom det er dér, talecentret sidder.

- Af den grund var jeg vågen, mens de opererede, for det var vigtigt, at jeg kunne tale med dem, så de var sikre på, at de ikke fjernede noget vigtigt sammen med blodkarret. Jeg husker hvert et øjeblik af at være vågen, der var to kirurger, og den ene vinkede til mig. Det var ligeså mærkeligt og surrealistisk, som det lyder til, skriver Emily Sears, der til sidst i sit opslag takker for, at operationen kunne lade sig gøre.

- Ultimativt har denne oplevelse ændret mit verdensbillede mere, end jeg kan udtrykke, og den overordnede følelse er, at jeg føler mig så taknemmelig.

Sponsoreret indhold