Reality19. november 2023

Mitchel Nebelong fik tre blodpropper i hjernen: Bange for at falde i søvn

Mitchel Nebelong fik noget af en forskrækkelse, men også mén, da han i slutningen af september fik tre blodpropper i hjernen. I dag er han stadig i gang med at kæmpe sig til en nogenlunde normal tilværelse
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
I videoen kan du se, da SE og HØR var med på realityvognen til Pride.

Talepædagog, ergoterapeut, fysioterapeut, psykolog og forfra igen. Det er hverdagen for Mitchel Nebelong, der for knap to måneder siden fik tre blodpropper i hjernen, så han pludselig ikke kunne tale.

LÆS OGSÅ: Vennerne afslører: Sådan var Sidney Lee bag facaden

– Det går fremad … men det er svært. I starten skete der fremskridt hele tiden, nu er der længere imellem, at jeg mærker lidt fremskridt, fortæller den tidligere realitydeltager til SE og HØR.

Han er stadig sygemeldt fra sit job, fordi han er konstant træt. Det halter også med korttidshukommelsen – og så har den voldsomme oplevelse gjort, at Mitchel Nebelong har udviklet depression og angst for at lægge sig til at sove.

– Jeg er bange for at falde i søvn om aftenen, fordi jeg er bange for, at det sker igen – fordi sidst skete det, mens jeg sov – det har udviklet sig til angstanfald og en depression.

Mitchel Nebelong til mindehøjtidelighed for Sidney Lee i juni 2022.
Mitchel Nebelong til mindehøjtidelighed for Sidney Lee i juni 2022.
 Foto: Dan Mariegaard

Samtidig er Mitchel blevet bedre til at tage den lidt med ro og en dag ad gangen.

– Jeg må ærligt indrømme, at i starten følte jeg mig lidt som en superhelt, der kunne klare alt, men jeg er ved at have indset, at det faktisk er ret svært – og hårdere, end jeg havde forventet at komme igennem denne periode af mit liv.

– Heldigvis har jeg min kæreste, Drago, til at passe på mig, og han er god til at sørge for, at jeg passer på mig selv – for jeg føler mig ikke syg, så jeg overvurderer ofte, hvad jeg kan.

Mitchel Nebelong har også kæresten med, når han går til møde på kommunen, hvor der både er sagsbehandler med speciale i hjerneskadede borgere, en hjerneskadekoordinator og en fastholdelseskoordinator.

– Det er ret voldsomt, fortæller han.

– Var nødt til at tage Drago med, ellers var jeg stået af.

Mitchel Nebelong blev kendt i Kanal 5-programmet "Singleliv".
Mitchel Nebelong blev kendt i Kanal 5-programmet "Singleliv".
 Foto: Claus Poulsen

Mitchel Nebelong har job på rådhuset, men han ved endnu ikke, hvornår han er frisk nok til at vende tilbage. Til gengæld er der ved at komme styr på det ekstremt høje blodtryk, der formentlig var grund til blodpropperne.

– Jeg skal starte langsomt op et par timer om ugen – men hvornår det sker, ved jeg ikke endnu.

Sponsoreret indhold