Reality17. maj 2022

Vennerne afslører: Sådan var Sidney Lee bag facaden

Under bandana og selvbruner var Sidney Lee et misforstået menneske – og meget andet end den realitystjerne, vi så på tv. Det forklarer vennerne
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-07689.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

– Jeg har det sgu ikke godt. Jeg er stadig i chok. Det føles ikke rigtigt, at han er væk. Det ene øjeblik smiler jeg over gode minder, det næste er jeg trist, fortæller Sidney Lees gode ven og "navnebror", Sy Lee, ovenpå den frygtelige nyhed om, at Danmarks største realitystjerne er død.

SE og HØR har talt med flere af tv-kongens venner, der alle er enige om, at det er uretfærdigt og alt for tidligt, at Sidney Lee har mistet livet kun 43 år gammel.

Samtidig fortæller flere af dem dog en historie om personen indeni kulturikonet. En person, der var dybsindig og ambitiøs, men usikker.

Tvivlede på egne evner

Hvis der er noget, Sidney Lee var god til, så var det at lave reality. Han er den person i Danmark, der har medvirket i allerflest programmer. Men da tv-tilbuddene for nogle år siden ebbede ud, satte det sig på hans selvtillid.

For hvis han ikke var realitystjerne, hvem var han så?

Artiklen fortsætter under billedet …

https://imgix.seoghoer.dk/sh-23913.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

Sidney Lee og Sy Lee optog for nogle år siden en dummy til et program, der skulle hedde "Lee-brødrene". Det var Sidneys idé, men det blev aldrig til et program. Foto: Dan Mariegaard

– Det eneste, han selv mente, han kunne, var at lave reality-tv. Derfor har det nok også gjort ham ked af det, at han ikke har gjort det i nogle år. Han havde også flair for mange andre ting, men han troede ikke nok på sig selv. Reality var hans et og alt, mens vi andre godt vidste, vi skulle videre, fortæller Sy Lee, der har mærket Sidneys opbakning, da han selv begyndte på universitetet.

– Jeg ville ønske, jeg kunne skrue tiden tilbage og være bedre til at række hånden ud, som han gjorde med mig. Han troede ikke selv på, at han kunne få et job, fordi han var stemplet. Man kan vejlede hinanden i livet som venner, men man kan ikke gøre mere end det.

Hjalp andre, ikke sig selv

Også kollegaen Rikke Chili tegner et andet billede af Sidney Lee end det, seere og realityfans fik af ham:

– Mange tror, han var en realityklovn, men han var et virkelig smukt menneske ment på den måde, at han sørgede rigtig meget for andre, hvor han måske skulle have fokuseret på sig selv.

Mitchel Nebelong, som blev venner med Sidney Lee efter "4-stjerners middag", genkender:

– For mig var han den kammerat, der altid var der, når jeg havde brug for det. Både i gode og dårlige tider. Han vendte aldrig en ryggen.

– Han var sådan et menneske, der hjalp alle, men det er tydeligt, at han ikke har haft det godt i lange perioder, siger Rikke Chili, og Sy Lee supplerer:

– Sidneys udvikling det seneste år … Han har taget på, tabt sig, kæmpet med alkohol og stoffer. Det har jeg trukket mig fra. Jeg er virkelig imod stoffer, men jeg har aldrig dømt ham som person. Jeg kan godt drikke, men til en vis grænse. Og det forstod Sidney godt. At jeg ikke hele tiden kan mødes på en bar til en drink.

– Men hans alkoholforbrug var helt hen i vejret. Man har også set ham bælle en hel flaske vodka i en video på Facebook. Sådan drak han. Og hvis du drikker sådan hver dag, så kan en krop ikke længere klare det. Men han var et misforstået menneske, det skal vi huske.

Artiklen fortsætter under billedet …

https://imgix.seoghoer.dk/sh-08252.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

Bag optagelserne til sangen "VIP Reality" i 2015. Foto: Dan Mariegaard

Ifølge Mitchel Nebelong blev stofferne for længst lagt på hylden for Sidney Lee.

– Han havde det med at drikke alkohol, og det var ikke et sundt, men decideret farligt forbrug. Men hvis man forsøgte at hjælpe ham, så blev man skubbet væk – han sagde, han selv havde styr på tingene.

Mitchel er også en af de nære venner, der har haft taget afstand til realitystjernen det sidste år.

– Tidligere snakkede vi flere gange om ugen, men det sidste år har vi kun talt sammen fem gange. Jeg tænkte, at så måtte han passe sig selv. Men han tog ikke stoffer længere, det holdt han op med for mange år siden. Jeg har vitterligt brugt så meget tid med ham, og jeg har ikke set ham tage nogen i lang tid.

– Han fortalte os, at han blev indlagt, og derfor rørte han ikke stoffer længere.

Artiklen fortsætter under billedet …

https://imgix.seoghoer.dk/bb-659300.jpg
 Foto: Jesper Sunesen

Sidney Lee med Biker-Jens til optagelserne af "4-stjerners middag". Foto: Jesper Sunesen

Flere, der kendte ikke bare Sidney Lee, men også private Sidney Hassel Hansen – oprindeligt Søren Hansen – er ærgerlige over, at der aldrig er blevet lavet en dokumentar om hans liv, hverdag og drømme.

– Jeg er ked af, at han aldrig fik lov at få sin historie ud. Han er den, der har lavet mest tv, men man har altid set den sjove side: Han er aldrig blevet vist som den dreng, der drømte om at blive kendt i USA, siger Sy Lee og uddyber:

– Han stod ved sin drøm om at blive kendt, og opnåede det, men han havde samtidig et håb om at blive anerkendt for en form for talent.

Det bekræfter Rikke Chili:

– De snakke, vi har haft, handlede om privatliv. Vi talte rigtig meget om hans familie og forhold, men han var altid meget tilbageholdende med at tale om det. Han ville ikke ud med, hvem han virkelig var. Hans tv-liv var en måde at slippe væk fra det. Og han havde intet imod at folk troede, han var fjollet og latterlig.

Et stort legebarn

Sy Lee beskriver Sidney Lee som en mand, der aldrig blev voksen.

– Når man har været i branchen i mange år og set sin levetid på den her realitybølge, så vokser man fra hinanden, men vi havde stadig venskab og kærlighed til hinanden. Det er et par uger siden, jeg sidst talte med ham, og der sendte han mig en intern joke på Messenger.

Artiklen fortsætter under billedet …

https://imgix.seoghoer.dk/bb-533141.jpg
 Foto: Jesper Sunesen

– De fleste danskere grinede ikke med ham, men af ham. Men han var genial. Han var bevidst om alt, han gjorde. Og han tog aldrig negativ omtale til sig som noget dårligt, siger Sy Lee om vennen. Foto: Jesper Sunesen

– Som voksen taler man sjældnere med sine venner, men Sidney blev jo aldrig voksen. Det er det, jeg elskede ved ham.

– Hvis bare han havde fået sin historie ud, så ville man forstå ham bedre som person. Hvorfor han havde behov for at være, som han var og aldrig blev voksen – ligesom Peter Pan eller Michael Jackson. Han var meget ældre end mig, men jeg tænkte aldrig over hans alder. Han var et stort legebarn fanget i en voksenkrop. Han havde for eksempel ikke et soveværelse, men et gamer-rum med en seng i.

Bevidst karakter

Sidney Lees venner beskriver ham alle som en omsorgsfuld og god ven, men også som en person med høj intelligens.

– Han er et virkelig rart menneske, når man lærer ham at kende. Han er ikke kun "Sidney Lee-smart-ass, som han udstrålede på tv. Han spurgte altid: "Hvordan har du det VIRKELIG?" – han var virkelig god til menneskelig kontakt, fortæller Sy Lee.

Artiklen fortsætter under billedet …

https://imgix.seoghoer.dk/sh-13907.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

Mitchel Nebelong og Sidney Lee har også begge medvirket i "Singleliv". Foto: Dan Mariegaard

– Han har nogle gode egenskaber. Der er ikke mange, der ved det, man han havde klæbehjerne. Når vi skulle memorere noget til tv, kunne han huske det hele efter at have læst det én gang. Han er en intelligent mand, men det var ikke det, han valgte at vise på tv. Det var et valg, han var bevidst om.

Ifølge Mitchel Nebelong var Sidney Lee så bevidst om sin realitykarakter, at der var tydeligt forskel på at være alene med ham eller sammen med andre.

– Når vi var hjemme hos ham eller mig, så var han helt stille og rolig. Helt ydmyg og tilbageholden. Han satte for eksempel aldrig sit eget musik på: "Spil det, du har lyst til", sagde han. Men lige så snart, der kom andre mennesker, så blev der sat heavy metal på, for så kom karakteren frem. Jeg tror, den var vigtig for ham, for han havde behov for at have facade på. Der var private Sidney og offentlige Sidney.

Artiklen fortsætter under billedet …

https://imgix.seoghoer.dk/sh-514548.jpg
 Foto: Thomas Laursen

Sidney Lee på restaurant Grøften i Tivoli. Foto: Thomas Laursen

Når Sidney Lee hang ud med vennerne, var det mest til en drink på en bar eller en decideret fest. Men samtalerne var altid dybe og meningsfulde.

– Han tog en dag ad gangen, men han havde visioner. Vi talte om livet og om kærester. Han fortalte mig om de her damer. Han kæmpede lidt med kærligheden, derfor var der stor udskiftning. Det var svært for ham at vælge en, han kunne se sig selv sammen med, for han kunne ikke finde en, der kunne håndtere sådan et stort legebarn, forklarer Sy Lee.

Artiklen fortsætter under billedet …

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/reality_awards_2022_roed_loeber_292_18mar22_0.jpg
 Foto: Søren Jul Lamberth

Her ses Sidney Lee sammen med sin nye kærlighed, som han blot fik godt et år sammen med. Foto: Søren Jul Lamberth

Aldrig mæt

Sidney Lee har aldrig deltaget i et program om sit personlige liv, barndom, opvækst og drømme – og ifølge vennerne skyldes det formentlig en blanding af, at han ikke ville lukke Danmark helt derind, og at han selv fik ødelagt forholdet til tv-producenterne.

– Sidney er meget mere end en sjov gæstebartender. Han er en mand, der tænker forretning. Han fortjener et program, hvor han får en helt anden respekt. Hvor man kigger ind forbi facaden med bandana og selvbruner.

– Han havde det hele i sin hule hånd, men fest og druk ødelagde det til sidst. Det, der var hårdt for ham efter det, var at finde en levevej, han var tilfreds med. Reality mættede ham aldrig. Selv om han var fucking god til det og levede af det i mange år.

Sponsoreret indhold