Reality16. september 2021

Michael efter racismediskussion: Jeg har lært meget

DR har alene taget beslutningen om at fjerne racismeudtalelserne i dagens afsnit ”Gift ved første blik”, fortæller Michael, der har lært meget af at være gift med den politisk uenige Pernille.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Der har været stor ståhej omkring femte og nyeste afsnit af realityprogrammet ”Gift ved første blik”, efter DR indtil sidste øjeblik havde inkluderet en diskussion med racismebeskyldninger.

Diskussionen finder sted mellem Pernille og Michael, og du kan læse her, hvad der oprindeligt skete i de to scener, hvor parret debatterede politik.

I går aftes valgte DR at få klippet diskussionerne til, så de konkrete detaljer blev fjernet. I den nye version af afsnittet, som er den, seerne har fået lov at se, har man fjernet, at Michael i samtalen med sin kone kalder Pernille Vermund for racist.

Dermed er diskussionen noget anderledes, end den oprindeligt fremstod i den originale version af afsnittet, som SE og HØR og resten af pressen har set.

- Det er DR, der beslutter, hvad der skal med i programmet eller ej. Jeg blev orienteret om ændringen af afsnittet i går eftermiddags, siger Michael til SE og HØR.

- Det er alene DR, der tager beslutningen.

Dermed svarer Michael også på, at det ikke er efter ønske fra ham eller hustruen Pernille, at detaljerne omkring diskussionen er klippet ud. Til SE og HØR oplyser Pernille Vermund, at det heller ikke er sket på opfordring af hende, og at hun slet ikke har talt med DR i forbindelse med afsnittet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/dr-0606134.jpg
 Foto: Snowman Productions

Michael bliver i "Gift ved første blik" 7 viet til Pernille, der har et helt andet politisk ståsted end han selv. Foto: Snowman Productions

Til SE og HØR fortæller DR, at detaljerne blev klippet ud, fordi de ikke har noget at gøre med programmets fokus, som er kærlighed og parforhold. Det gik dog først op for DR to dage efter det ellers færdige afsnit var sendt ud til den danske presse.

Michael fortæller, at han har fået noget ud af diskussionen – både personligt og i forhold til at være i et forhold.

- Jeg har lært meget af at være i et forhold, hvor vi kommer fra to forskellige politiske ståsteder. Men som jeg også siger i denne uges program, så synes jeg bestemt ikke, det er nemt. Og det er også noget, vi taler med parterapeuten om i programmet, siger Michael til SE og HØR.

Sponsoreret indhold