Reality9. september 2021

Mette fra ”Gift ved første blik”: Debatten om samtykkeerklæringen er eskaleret

I sidste uges afsnit af "Gift ved første blik" smed Morten en samtykkeerklæring på bordet, og i denne uges afsnit taler vi stadig om den. Mette fortryder stadig intet. Hun er uenig i de kommentarer, der siger, hun burde være løbet skrigende bort.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Der er kommet mange kommentarer om, at jeg skal stikke af, og at Morten er en liderbasse.

Sådan siger Mette Nielsen, da SE og HØR spørger til hele den debat, der er udsprunget af den samtykkeerklæring, som vi nu har hørt om i to afsnit af ”Gift ved første blik”.

- Men vi ved, hvad vores hensigt var. Det var lidt en spøg mod den videojournalist, som fra produktionens side konstant blev ved med at prikke til os om intime detaljer. Så gav vi hende dén.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/dr-0607649.jpg
 Foto: Snowman Productions

Der skal mere end en samtykkeerklæring til at skræmme Mette væk fra Morten. Foto: Snowman Productions

Mettes familie og venner synes, at parrets offentlige snak om at underskrive en samtykkeerklæring er modig og et frisk pust og ”typisk Mette” – men på sociale medier rundt omkring er der delte meninger. Og mange af dem.

- Vi havde ikke forudset, at det ville være så spændende og skabe så meget debat – at det ville eskalere på den måde. Men det er ude af vores hænder, at der er så meget fokus på det, og det er en del af det eksperiment, vi er med i, så vi beder måske selv om det, siger Mette.

Hun har ikke ændret mening om samtykkeerklæringen, der skulle være en samtalestarter til en vigtig snak om grænser, som hende og Morten havde aftalt af fange på kamera.

- Jeg er overhovedet ikke blevet presset til det. Morten skulle lige overtale mig lidt, men jeg var jo med på den. Jeg fortryder ikke den samtykkeerklæring, og jeg ville ikke gøre det om.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/dr-0607651.jpg
 Foto: Snowman Productions

Morten har fundet en samtykkeerklæring på Informations hjemmeside, og han foreslår at printe den ud, så Mette kan underskrive den i tilfælde af, at de skal have sex. Foto: Snowman Productions

- Morten og jeg er to voksne mennesker, der godt kan finde ud af at kommunikere med hinanden, så vi har ikke brug for en samtykkeerklæring. Det er lidt overdrevet, at der er kommet så meget debat ud af det.

Mette forklarer, at hun ikke som sådan er træt af, at Mortens samtykkeerklæring har fået så meget fokus, men at hun godt kunne tænke sig, at snakken snart gik på noget andet.

- Det står folk frit for, om de vil debattere det. Men vi havde en masse gode snakke om alt muligt andet og andre gode oplevelser, som jeg synes, er mere relevant at belyse i programmet. Vi blev trods alt filmet op til 14 timer dagligt og indeholder meget andet end den samtykkeerklæring.

- Det er pudsigt og sjovt, at det fylder så meget, jeg havde bare ikke forudset det. Men jeg følger da stadig nysgerrigt med i, hvad folk skriver.

https://imgix.seoghoer.dk/dr-0606703.jpg
 Foto: Snowman Productions

Morten er glad for, at Mette er med på at underskrive en samtykkeerklæring, så der kan komme fokus på grænser. Foto: Snowman Productions

Sponsoreret indhold