Så du Susanne og Jonas i Luksusfælden? Sådan går det dem i dag

Susanne og Jonas havde i den grad brug for hjælp i Luksusfælden

Susanne og Jonas havde i den grad brug for hjælp i Luksusfælden

Foto: TV3Tirsdag aften besøgte Luksusfældens to eksperter Jonas og Susanne - og det unge par fra Slagelse havde mere end brud for hjælp til at få styr på økonomien.

Parret betalte hverken vægtafgift til deres bil eller for deres toåriges søns daginstitution. Og parret skyldte over 600.000 kroner til diverse kreditorer, ligesom Jonas og Susanne tilmed havde lånt i omegnen af 100.000 kroner af Susannes mor, der er førtidspensionist.

Det var især parrets hang til søde sager, spil og cigaretter, der havde sendt deres økonomi på afveje - parret havde spist slik, drukket cola, røget cigaretter og spillet poker for intet mindre end 164.400 kroner på ét enkelt år.

I dag er den livsstil lagt på hylden. I stedet står den på faste madplaner, nul fastfood og indkøb én gang om ugen.

LÆS OGSÅ: Jonas og Susanne skylder over 600.000 kroner, men bruger 164.400 kroner på slik og chips

LÆS OGSÅ: Får kæmpe gælds-chok: Her besvimer hun i Luksusfælden

LÆS OGSÅ: Får kæmpe gælds-chok i Luksusfælden: Her bryder Kristina grædende sammen

Og det går rigtig godt, fortæller en glad Susanne til SE og HØR:

- Det går bare så godt. Vi holder os til budgettet, og det er faktisk gået overraskende let. Vi handler stort ind én gang om ugen og laver en madplan søndag aften. Det er blevet en helt fast rutine at overholde vores budget, siger Susanne, der tilføjer, at det ikke kun er økonomien, der er i klar bedring:

- Jeg sover bedre om natten, og vores kroppe kan da helt sikkert også mærke, at vi ikke fylder os med fastfood hele tiden.

I Luksusfælden fik Susanne og Jonas at vide, at der ikke var luft i parrets økonomi til at have en bil, som de derfor måtte skille sig af med.

- Det er nok det, der er sværest at undvære. Før brugte vi jo bilen, når vi skulle handle eller for eksempel besøge mormor og morfar. Nu tager vi så bussen eller benene, siger Susanne til SE og HØR.

Cigaretterne, som parret før brugte 43.800 kroner på årligt, er også lagt på hylden - næsten da. Susanne er stadig i gang med at trappe ned og har skåret de 40 smøger dagligt ned til 10.

- Det er svært for mig, og jeg kan mærke, at det tager tid. Men jeg er helt indforstået med, at jeg en dag lægger smøgerne helt på hylden, siger Susanne.

I Luksusfælden kom det tilmed frem, at Susanne og Jonas havde lånt i omegnen om 100.000 kroner af Susannes mor, der selv havde en skrøbelig økonomi, fordi hun var førtidspensionist. I dag fungerer Susannes mor ikke længere som 'låne-butik' - og det har i den grad gavnet familierelationerne:

- Mor er rigtig glad, og hun bekymrer sig ikke mere over, om vi kommer og låner penge af hende. Og for os er det også en fantastisk skøn følelse ikke at skulle låne penge af hende, siger Susanne.

Hvis parret fortsætter med at holde sig til det budget, som Luksusfældens eksperter har lavet, vil de være gældfri om fire-et-halvt år.

- Er det ikke utroligt? Det er jo nærmest lige om lidt. Jeg var overbevist om, at det ville tage minimum seks år, siger Susanne, inden hun tilføjer:

- Jeg er så glad for at have medvirket i Luksusfælden. Det har virkeligt gjort en forskel for os.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close