Luksusfælden 31. maj 2016

Luksusfælden: Julias vilde forvandling

En enorm gæld var ved at smadre Julia Graves’ helbred, men i dag er hendes liv vendt helt rundt til det bedre
Foto: TV3

I aftenens afsnit af ”Luksusfælden” mødte vi Julia Graves på 28 år fra Nordjylland, der stort set havde ødelagt sig selv fysisk af de lange arbejdsdage, som hun havde taget for at afvikle sin gæld.

Hverdagen bestod af en kost af fastfood, smøger og energidrikke, men hendes krop kunne ikke holde til den usunde livsstil i længden, og programmets eksperter, Mette Reissmann og Jan Swyrtz, valgte fornuftigt nok også at tage hende med til en sygeplejerske som det første.

- Julias usunde livsstil kan risikere at gå ud over hendes arbejdsliv, og det vil få konsekvenser for hendes fremtidige økonomi, slår Mette Reissmann fast i programmet.

Gælden var løbet op i over 800.000 kroner, og Julia begræd sin situation til ekskæresten Kristian, som hun deler det største lån sammen med. Han lovede som bekendt at hjælpe med til at afbetale deres fælles lån på over 400.000.

Eksperterne stillede da også to muligheder i udsigt: Enten kunne hun arbejde videre, eller også skulle hun vælge sin drømme-uddannelse og samtidig sige farvel til sin hund og indse, at hun ikke ville kunne afbetale så meget gæld, som hun gerne ville.

Heldigvis tog Julia det fornuftige valg og satte sit helbred højest og valgte muligheden med uddannelsen – og at kvitte smøgerne og begynde at leve sundere.

Det er ellers ikke eksperternes stil at råde folk til at acceptere, at de ikke kan afbetale så meget, som de gerne ville, men der var intet andet at gøre i Julias tilfælde.

Derfor var det måske held i uheld, at Julia ikke blev optaget på uddannelsen som social- og sundhedshjælper i år og derfor må vente til næste år.

Det betyder nemlig, at Julia vil have en større indtægt, når hun ikke skal til at leve på SU. Så der blev flere penge tilovers at betale gæld med i et års tid endnu.

Julia tog tydeligvis ekspertenes råd til sig med at lægge tilværelsen om, for det er en tydeligt forandret og forbedret Julia, der møder eksperterne, da de besøger hende igen efter et par måneder.

Hendes kulør er blevet flottere og hun har taget nogle velfortjente kilo på.

Og hvis hun også følger eksperternes budget for hende, så kan hun have mere end halveret sine 19 kreditorer om et år.

Desuden kommer Julias sunde livsstil nok også til at fortsætte, fordi programmets eksperter gav hende et årsabonnement på frugt og grønt.

Sponsoreret indhold