Reality 5. oktober 2021

”Luksusfælden”: Er på kontanthjælp - nægter at arbejde som skraldemand

Imad har optaget SU-lån for mere end 260.000 kroner. Men selv om familien er i gæld, og både Imad og hans kone er på kontanthjælp, nægter han at tage imod "Luksusfælden"s jobsamtale som skraldemand.
Foto: NENT

I Slagelse bor 27 årige Imad sammen med sin kæreste Isabella og deres to små børn. Imad er på kontanthjælp og har svært ved at sove om natten, fordi økonomien påvirker ham så meget.

Han bruger sin bil til at stresse af, og kører over grænsen flere gange om måneden for at handle ind. Men der er langt fra Slagelse til Tyskland, så det ender med at blive en rigtig dyr fornøjelse.

Eksperterne Louise Fredbo-Nielsen og Jan Schwyrtz taler fra første færd om at sætte bilen i spil, men Imad afviser straks. Han nægter at skille sig af med bilen og kommer med 100 dårlige undskyldninger for at beholde den.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: NENT

Foto: NENT

Han mener ikke, man kan leve uden en bil hvis det for eksempel regner eller sner – og hvordan skal han kunne stresse af, hvis han ikke må bruge bezinpenge?

Men transport er ikke det eneste, der bliver brugt mange penge på i den lille familie, for på diverseposten ligger der svimlende 12.000 kroner.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Eksperterne kommer på en hård opgave med at trænge igennem til Imad og Isabella, for med en gæld på over en halv million er det en nødvendighed, at de skiller sig af med bilen, og at Imad får sig et arbejde.

Han har de sidste otte år påbegyndt 11 forskellige uddannelser. Nu vil han gerne stoppe med at optage SU-lån og i stedet arbejde og tjene sine egne penge.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: NENT

Men da "Luksusfælden"s ekspert Louise Fredbo-Nielsen fortæller ham, at hun har arrangeret en jobsamtale som skraldemand i kommunen, river han indkaldelsen i stykker og siger ”nej tak”.

- Du giver mig en jobsamtale som skraldemand. Det synes jeg er meget respektløst, siger han.

- I to er på kontanthjælp, så jeg synes simpelthen, det er drønforkælet at sige nej til et ganske fint arbejde, svarer Louise Fredbo-Nielsen.

Vil det lykkes Luksusfældens eksperter at få overbevist Imad om at finde sig et arbejde og skille sig af med bilen, eller er det en tabt sag?

Se afsnittet på Viaplay eller på TV 3 klokken 20.

Sponsoreret indhold