Luksusfælden28. september 2021

Dorthe efter "Luksusfælden": Bange for at miste alt

Det var ikke kun et økonomisk kaos, som ”Luksusfælden”-eksperterne skulle have styr på, da de besøgte 29-årige Dorthe fra Valby
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/luksusfaelden_-_dorthe1.jpg
 (Foto: NENT Group)

Da ”Luksusfældens” eksperter besøgte Dorthe, blev de mødt af en kvinde med en gæld på mere end 200.000 kroner og en angst for at tømme sin postkasse af frygt for at finde flere regninger.

Men Dorthe blev nødt til at se realiteterne i øjnene, hvis hun skulle rode bod på den økonomiske knibe, hun havde bragt sig selv i – ikke mindst for sin søns skyld.

Artiklen fortsætter under billedet …

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/dorthe_-_luksusfaelden1.jpg
 (Foto: NENT Group)

Det var veninden Monica (tv), der tilmeldte Dorthe "Luksusfælden". Foto: NENT Group

Det var dog ikke kun økonomien, der skulle rettes op på i hjemmet i Valby.

Dorthe, der har mistet begge sine forældre, har det nemlig ikke godt med sig selv – og så har hun en voldsom frygt for at miste.

Derfor forærer eksperterne Dorthe en gave i form af timer hos en psykolog, så hun kan få den hjælp, hun har brug for.

I dag har Dorthe betalt hele fire af sine kreditorer ud – og hun er god til at købe ind, så det giver mening og samtidig undgår at smide mad ud.

Og selv om alt tegner godt, vakte aftenens ”Luksusfælden”-afsnit alligevel noget i hende:

- Det bragte ret mange tårer frem. Jeg kan jo se mig selv et helt andet sted i dag, selv om det kun er et par måneder siden. Der er allerede sket så meget på så kort tid – det har virkelig gavnet meget at være med, forklarer Dorthe, der således i dag har et godt overblik over sin økonomi og overholder de aftaler med kreditorerne, som eksperterne har lavet på hendes vegne.

- Men jeg har bare oplevet at miste så meget igennem hele mit liv, at jeg er bange for at slippe mine tøjler for så at miste det hele igen. Så det er en langsom proces, der er i gang, forklarer Dorthe, der i dag går i terapi.

- Det økonomiske og personlige hænger ret godt sammen. Det er jo min personlige økonomi, de (eksperterne, red.) har været inde i – og det har været hårdt at skulle rive op i, lyder det videre fra Dorthe, der understreger, at ”det har været rigtig svært”.

Dorthe drømmer stadig om et roligt liv for sig selv og sin lille søn:

- Det bliver stabilt, når jeg er kommet af med gælden. Og når det er overstået, så kan jeg søge om at få noget andet at bo i, forklarer Dorthe, der ønsker sig en større bolig uden for byen.

Du kan se det nyeste afsnit af "Luksusfælden" på Viaplay og hver tirsdag klokken 20.00 på TV3.

Sponsoreret indhold