”Landmand søger kærlighed”: Kæresten døde af kræft

Mads Højbjerg Pedersen, 30, har båret rundt på en stor sorg og dårlig samvittighed, efter han mistede sin ekskæreste tilbage for seks år siden.

Mads Højbjerg Pedersen, 30, har båret rundt på en stor sorg og dårlig samvittighed, efter han mistede sin ekskæreste tilbage for seks år siden.

(Foto: Søren Jul Lamberth)

I “Landmand søger kærlighed” har seerne lært ham at kende som en målrettet mand, der går op i sit økologiske landbrug med liv og sjæl, og som ved, hvad han vil. Nemlig at finde kærligheden.

30-årige Mads Højbjerg Pedersen fra Sørvad ved Ringkøbing har dog rigtig svært ved at vise sårbarhed over for de kvindelige bejlere. Landmanden har bygget en mur omkring sit inderste. Han har sat lås på sit hjerte, og det er der en helt bestemt og ikke mindst hjerteskærende årsag til.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Mads fortalte om sin fortid til programmets vært Lene Beier. Mads er tynget af dårlig samvittighed over, at han for seks år siden gik fra sin kæreste, mens hun var syg. (Foto: TV 2: Blu)

– I en ung alder fik min kæreste kræft, og når man er så ung, ved man ikke, hvad man skal. Jeg blev så ked af det dengang. Det bliver jeg stadig. Det holder én igen, betror han til Lene Beier, som er vært på “Landmand søger kærlighed”.

Dybt tragisk

I dag er det seks år siden, og Mads er stadig meget påvirket af den forfærdelige tragedie.

– Så gik vi fra hinanden. Jeg kunne ikke holde det ud, og det er svært at sige, når en ligger og er så syg. Det kan man simpelthen fortryde så mange gange bagefter, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet ...

– Du var ung, Mads, sagde Lene Beier og gav landmanden et knus.
– Det er du på et eller andet tidspunkt nødt til at tilgive dig selv. Du har fortjent en fremtid og at komme videre med dit liv. (Foto: TV 2: Blu)

– Det er det, der gør, at du ikke tør åbne dig op og fortælle, hvem du virkelig er?, spørger Lene Beier.

– Det sidder bare så dybt, fortæller han til Beier.

Forholdet sluttede, da Mads var 24 år. Omstændighederne omkring forløbet og deres forhold ønsker han ikke at uddybe af hensyn til hendes familie. Kun at sygdommen endte med at koste den unge kvinde livet.

Bange for at miste igen

I de seks år, der er gået, har landmanden gået rundt med dårlig samvittighed og en stor sorg.

– Hun betød virkelig meget for mig, og jeg var aldrig ligeglad med hende, selv om vi ikke var sammen mere, siger han til tv2.dk.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Han passer familiens økologiske landbrug, og han er også uddannet smed. (Foto: Søren Jul Lamberth)

De seneste år har Mads ikke haft hverken lyst eller mod til at date, men han meldte sig til “Landmand søger kærlighed” for at udfordre den frygt, han går og gemmer på.

– Jeg tror, at jeg holder lidt igen, fordi jeg er bange for at miste. Jeg tør ikke give mig selv hen til en anden, siger han til tv2.dk.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Mads er økolog og går meget op i at have en sund livsstil. Ekskærestens kræft var på ingen måde forårsaget af livsstilsfaktorer, men efter at Mads og hans familie havde sygdom inde på livet, er det blevet endnu vigtigere for ham, at han har sunde vaner. (Foto: Søren Jul Lamberth)

Selv om det er svært, så føler Mads sig klar til at finde den helt rigtige – hende, som han vil tilbringe resten af livet med og få en familie med.

– Den næste kæreste, jeg finder, er forhåbentlig den sidste, for det sidste, jeg ønsker, er at miste igen, siger han.

Klar til kærlighed

Mads fortæller også, at han er klar til at finde en kæreste. I det seneste afsnit af “Landmand søger kærlighed” havde Mads inviteret 30-årige Anna med på romantisk weekendophold, og det lader til, at der opstår sød musik mellem de to.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Det er den søde kok Anna, 30, som landmanden valgte blandt sine bejlere. (Foto: TV 2: Blu)

Men om det har udviklet sig til et forhold, det får man at se i næste uges afsnit, der vises på TV 2 tirsdag kl. 20.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close