Lægerne måtte reagere hurtigt: Mopper vejede kun 37,2 kg

Mopper.

Mopper.

(Foto: Thomas Laursen)

Den 21. november sidste år blev Danmark ramt af landesorg. Ann Patricia Christiansen, bedre kendt som Mopper, gik bort efter længere tids sygdom.

Familien fra Bryggen har aldrig villet fortælle, hvad Mopper fejlede, men nu åbner både Mopper og Linse op om forløbet i bogen ”Mopper og mig”, som udkom i mandags. 

I bogen fortæller nu afdøde Mopper, hvilke tanker der for gennem hendes hoved, da hun fik overleveret den barske nyhed af lægen.

– Jeg vil ikke sige, hvad det er (diagnosen, red.), men jeg var chokeret. Jeg var overbevist om, at jeg er så hårdfør, og jeg har aldrig rigtig været syg. Skulle det ramme mig! Det kan ikke være rigtigt. Men det var det, og min første tanke var: ”Nu dør jeg. Den sygdom dør man af. Den sygdom dør man altid af”, siger Mopper i bogen.

Brygge-mormoderen trøstede sig med, at lægerne hele tiden bliver dygtigere, og var overbevist om, at hun nok skulle overleve sygdommen.

Men fordi badevægten kun viste 37,2 kilo, da sygdommen blev opdaget, reagerede lægerne hurtigt.

– Du blev lagt i narkose, da du skulle have tracheostomi. Det betyder en operativ åbning i luftrøret. Man sætter en lille tragt i halsen, for at du kunne trække vejret. Du var 13 timer om at vågne op efter narkosen, og et par dage efter var det, som om du havde kastet håndklædet, beskriver Linse.

Læs meget mere om Mopper og resten af "Familien fra Bryggen" i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close