Reality5. november 2021

Henrik Qvortrup til Linse Kessler: Dine forbrydelser er værre end min

I det nye tv-program "Linse på tur" tager hun til Bornholm med Henrik Qvortrup, som fortæller hende et par sandheder.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/nu_bliver_qvortrup_konfronteret_af_linse.png
 Foto: NENT

- Jeg synes, du var lidt hård ved mig til sidst. Faktisk, da jeg gik i seng, havde jeg det sådan: "Okay, så jeg er bare den kæmpestore forbryder". Ligesom om, du så ned på mig. Det var min følelse.

Sådan siger Linse Kessler dagen efter hun og Henrik Qvortrup har en ærlig snak om medieomtale. Realitystjernen prøver nemlig at forhandle sig frem til, at de to nu er gode venner, så han ikke smider hende på forsiden.

Men den slags underhåndsaftale kan man som offentlig person ikke lave med den frie presse, hvis man dummer sig, forklarer chefredaktøren.

- Det skal være fair, siger Linse Kessler, og Henrik Qvortrup svarer:

- Det er det jo per definition altid.

Senere i den ærlige snak, der finder sted over et sulfofyldt fodbad i solnedgangen, har Linse Kessler et andet emne, der brændende trænger sig på.

- Den løbetur, du tog med den sag (SE og HØR-sagen, red.), ikke? Og så den stilling, du sidder i ... Hvad i al... Hvordan fanden har du gjort det?

- Det er syv år siden, at den sag eksploderede, siger Henrik Qvortrup i programmet, der blev optaget i sommer, lige inden han blev chefredaktør på Ekstra Bladet.

- Det er i al beskedenhed et af de største comebacks i dansk journalistik nogensinde, hvis ikke det største. (...) Det er kun, fordi jeg tog sagen i egen hånd, for lige i starten var der ingen, der ville lege med mig.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/pgm2_linsepaatur_4.png
 Foto: NENT

Linse Kessler i "Linse på tur". Foto: NENT

Han fortæller videre, hvordan han har krabbet sig vej op til den stilling, han har i dag, og at alle mennesker begår fejl. Det får Linse Kessler til at fortælle, at hun har været i fængsel hele otte gange.

- Geggo har tilgivet mig. Hun har aldrig været vred over det, hun har aldrig brugt det imod mig.

Det får Henrik Qvortrup til at sammenligne hendes sager med sin egen. Han siger blandt andet, at han aldrig har blandet sine børn ind i det.

- Det er ikke, fordi jeg skal gradbøje og sige, at dit er værre end mit. Og så alligevel. Undskyld mig: Jeg har begået én fejl for 13 år siden, som var professionel, altså relateret til mit arbejde. (...) Jeg tror godt, mine børn kan gennemskue, at det ikke gør mig til et dårligere menneske.

- Jeg synes da, vi begge to har dummet os godt og grundigt, siger Linse Kessler til kameraet.

Og dagen efter må hun konfrontere Henrik Qvortrup. Det kan du se i klippet her:

Videoen til denne artikel er efterfølgende fjernet af Viafree

Hele programmet med Linse Kessler på tur ligger på Viaplay nu.

Sponsoreret indhold