Reality24. august 2023

"Gift ved første blik": Her er grunden til, at parrene ikke skal sove sammen på bryllupsnatten

Som noget nyt er det i år besluttet, at parrene skal tilbringe første nat hver for sig. De nye "Gift ved første blik"-eksperter forklarer, hvorfor
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Fem katastrofale matches i "Gift ved første blik".
 Video: SE og HØR

I sæsonpremieren på "Gift ved første blik" ser vi, hvordan to brude hver især bliver fulgt til deres værelser af deres nyslåede ægtemænd.

LÆS OGSÅ: Efter otte sæsoner "Gift ved første blik": Gert Martin Hald færdig som ekspert

I år skal parrene i et af landets mere alvorlige realityshows nemlig overnatte hver for sig efter vielse og fest og altså ikke have en gængs bryllupsnat.

Det er en ny taktik fra de også nye eksperter, som skal hjælpe deltagerne til at lykkes i forholdet.

– Vi har valgt i år, at parrene ikke skal sove sammen på bryllupsnatten, og det har vi gjort, fordi det er ret vigtigt for deltagerne, at de får sig selv med. Vi skal huske på, at det er en ret intens oplevelse, det her med at blive gift med en, som man først lige har mødt, siger Trine Hjorth Bønnerup, psykolog, underviser og terapeut.

I programmet uddyber hun og forklarer, at en bryllupsnat med overnatning sammen kan resultere i, at man morgenen efter er nået vidt forskellige steder i relationen.

"Gift ved første blik" sæson 9
Jeanette og Michael, 30 og 39, Køge og Frederiksberg.
 Foto: DR

– Det kan føre til, at de måske enten får trukket sig for meget eller får gået for hurtigt frem i forhold til, hvad de faktisk er klar til – som faktisk giver en skævhed i relationen, der kan blive svær at komme tilbage fra. Så for at undgå, at det sker, så giver vi dem lidt mere tid og et pusterum til lige at få mærket ordentligt efter, hvor de er, hver især.

Eivind Harbeck Johansen, psykolog med speciale i personlighedsanalyse og parforhold, fortæller i programmet, at man ved at skille parrene ad på bryllupsnatten fjerner stressen ved, hvad man bør og ikke bør lave i brudesengen.

– Det at parrene ikke skal sove sammen på bryllupsnatten, det er en stor ting, og det er en del af de forventninger, vi har til et normalt bryllup. Men det er også nogle af de forventninger, der gør det svært. Det skaber et pres mod noget, som deltagerne ikke nødvendigvis er klar til.

Sponsoreret indhold