Streaming18. august 2023

Hvor er det ældre par i "Gift ved første blik"? Her er DR's svar

Årets ældste deltager er 46 år gammel. Nu forklarer DR, hvorfor der ingen ældre par er med i sæson ni af "Gift ved første blik"
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Julia Lahme var sidste år med til at matche parrene i ”Gift ved første blik”. Ifølge hende går det galt, når de ikke giver eksperimentet den tid, det kræver.
 Video: Simone Baadsgaard, Kaspar Wenstrup, Elena Hybel

46 år.

Det er alderen på den ældste deltager i årets sæson af "Gift ved første blik" – den niende i rækken.

LÆS OGSÅ: Her er de: Se alle de gifteklar deltagere i "Gift ved første blik"

Udover en anden deltager i 40'erne, er resten i deres 30'ere. Men hvordan kan det være, at der er så lidt aldersspredning blandt de medvirkende i forhold til tidligere år?

Det har SE og HØR spurgt DR om.

Sidste år var den ældste deltager 59 år gammel. I sæson syv var den ældste ligeledes 59. Men i år får seerne altså ingen "Carsten & Jonna" eller "Mette & Steen levemand".

Grunden er helt lavpraktisk, at der simpelthen ikke er nok ældre singler, der har meldt sig til at blive viet til en fremmed for rullende kamera.

Carsten og Jonna var sæson syvs ældste par. De havde blandt andet udfordringer med, hvor meget Jonnas hund skulle fylde.
Carsten og Jonna var sæson syvs ældste par. De havde blandt andet udfordringer med, hvor meget Jonnas hund skulle fylde.
 Foto: Snowman Productions

– Vi har desværre ikke fået så mange ansøgninger fra de lidt ældre singler i år, så det har ikke været muligt at lave et match, svarer programredaktør Anna Askov.

Selv om der har været nogle ansøgere over 50, har DR altså valgt at nøjes med yngre par i denne sæson i stedet for at lave et dårligere match for at ramme en bestemt målgruppe.

– Vi kan ikke gå på kompromis med det perfekte match, selv om vi altid gerne vil repræsentere så bredt som muligt på alder, seksualitet etc.

Aldersspredningen er langt fra det eneste, der er anderledes i år. Gert Martin Hald er for første gang ikke en del af ekspertpanelet, som i sæson ni består af tre nye ansigter, der arbejder på en anden måde end tidligere.

Se alle årets deltagere her:

Her er alle de medvirkende til "Gift ved første blik"

Sponsoreret indhold