Forsidefruer13. januar 2021

Efter vild debat: Vil Amalie Szigethy fortsætte med at sende sin datter i børnehave?

I går skabte forsidefruen vild debat, og selvom hun har måtte lægge ører til en del, står hun fast på sit valg
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Forsidefruens beslutning kom i kølvandet af, at børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil for nylig har været ude at opfordre forældre, der har mulighed for det, til at holde deres børn hjemme fra institutionen for at mindske corona-smitte og lette presset på pædagogerne.

Debatten var så voldsom, at den 29-årige mor til to i går aftes blev inviteret en tur i "Aftenshowet" på DR, hvor hun yderligere forklarede og forsvarede sit valg.

Artiklen fortsætter under billedet

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20200204_wen_-_amalie_szigethy_17.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Amalie Szigethy lægger ikke skjul på, at hun gerne er ærlig - på godt og ondt. Foto: Kaspar Wenstrup

- Jeg gjorde det, fordi jeg havde været hjemme med hende i sidste uge. Det er hårdt, og jeg kunne se, hun ikke blev aktiveret, svarer hun, da vært Kristian Ring-Hansen Holt spørger ind til, hvorfor hun valgte at sende Josephine på fire år i børnehave.

Under interviewet slår Amalie fast, at det kun drejede sig om et par timer, og at hun ellers gerne holder sin ældste datter hjemme, hvis overskuddet er til det.

Hun erkender, at de mange kommentarer har påvirket hende:

- Det er jo den der skam, for fanden, det var derfor, jeg ville have det ud, så alle de andre mødre ikke skulle føle den skam over at sende deres børn i vuggestue eller børnehave, men nu har jeg fået mere skam efter de kommentarer. Det burde jeg jo ikke.

Adspurgt, om hun kommer til at sende Josephine afsted igen, svarer hun ganske ærligt:

- Hvis vi har brug for det, mig og Josephine, så kommer hun ned i børnehaven igen, svarer hun og indrømmer samtidig, at hun er ærgerlig over, at det er hendes lille pige, der nu er kommet i fokus.

Hun slutter af med, at hun - trods de mange kommentarer - har et budskab til mødre derude:

- Det er okay at sende sine børn i børnehave eller vuggestue. Man kender ikke folks forskellige baggrunde, og det er vigtigt, at man lytter til sig selv som mor, så man har overskud til sine børn. Det er ekstremt vigtigt.

Sponsoreret indhold