Amalie Szigethy deler vandene: Forsvarer sit valg om at sende datter i børnehave

Mens Danmark forsøger at holde smittetallene nede, har børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil været ude at opfordre forældre, der har mulighed for det, til at holde deres børn hjemme fra institutionen. 

Opfordringen kommer for at mindske presset på pædagogerne, som trods restriktioner og udbredt smitte stadig skal give institutionsbørn en nærværende og tryg hverdag. 

I sit seneste Instagram-opslag forsvarer Amalie Szigethy nu sin beslutning om at sende sin ældste datter, Josephine på fire år, i børnehave, mens hun går hjemme med datteren Hannah, der kom til verden i slutningen af november. 

Artiklen fortsætter under billedet

Til et foto af Josephine, der står ved siden af lillesøsters barnevogn, forklarer 29-årige Szigethy, at hun holdt sin ældste datter hjemme fra børnehaven den første uge efter juleferien. 

- Jeg holdt godt ud, med nyfødt og min José på den anden side, men hånden på hjertet: Idag måtte jeg have et par timer fri, så jeg kan fokusere 100% på min lille Hannah, forklarer hun og fortsætter: 

- Jeg ville ønske, jeg kunne være en blæksprutte med alle de arme, så jeg kunne klare hele verdenssitationen, men det kan jeg bare ikke. Jeg tror, alle vi mødre gør det bedst muligt, i disse tider, men sandheden er, at man ikke kan hjælpe eller gøre alle glade, og ens børn er de vigtigste. Når jeg har overskud, er jeg også en bedre mor, og idag kunne jeg egentlig bare mærke, jeg skulle have vejret og være lidt mig selv, skriver hun i opslaget, der i skrivende stund har fået over 8.000 likes. 

Forsidefruens udmelding deler vandene i kommentarfeltet, hvor nogle af hendes 255.000 følere giver deres mening til kende: 

- Øhhh, du skal selvfølgelig gøre som alle os andre og holde din datter hjemme. Din alene-tid kan du få, når dine børn er flyttet hjemmefra. I den her corona-tid er der ikke plads til at være så egoistisk, lyder det harmt fra en følger. 

- Det er upassende ikke at klare sine børn i denne tid. Måske du skulle få din mor til hjælp eller lave legeaftaler, stemmer en anden i.

På den anden side er der også fuld forståelse for realitystjernens valg: 

- Så godt, der bliver sat ord på det - det er næsten blevet skamfuldt at aflevere sine børn i institution lige nu. Vi skal nemlig alle leve i det her og ha' det godt. Ikke bare overleve og komme igennem. Og dine piger har det kun godt, når du har!, skriver en følger.

- Du er en fantastisk mor og den bedste mor for dine piger. Vi har alle brug for at trække vejret lidt en gang i mellem, lyder det fra en anden. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close