Reality7. september 2023

Forklarer yderligere ændringer i "Gift ved første blik": Det er et følelsesmæssigt maratonløb

I det tredje afsnit af "Gift ved første blik" præsenteres flere nye tiltag: Blandt andet skal parrene vente med at tage på bryllupsrejse, ligesom de også har pausedage, hvor de ikke ser hinanden
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Tingene er langt fra som de plejer i årets sæson af Gift ved første blik. For når bryllupsfesten lakker mod enden og hvert par går mod hotelværelserne, ja så tjekker de ind på hvert deres. Bryllupsnatten som vi kender den i traditionel forstand er aflyst. Hør hvorfor i videoen.
 Foto: Snow Productions

LÆS OGSÅ: Hvor er det ældre par i "Gift ved første blik"? Her er DR's svar

Garvede fans af DR-hittet "Gift ved første blik" er nok vant til at se, hvordan de modige mænd og kvinder i programmet bliver kastet ud i både bryllup, bryllupsnat og bryllupsrejse inden for få dage.

Men i den niende sæson bliver tempoet sat ned, og i stedet for at ræse afsted på motorvejen bliver årets par sat på landevejskørsel med tid til stop på rastepladsen: Således er bryllupsnatten droppet, bryllupsrejsen falder først efter nogle "tilrettelagte dates", ligesom parrene også har pausedage, hvor de ikke ser hinanden.

Sara og Rasmus er i ugens afsnit på kajakdate. 
Sara og Rasmus er i ugens afsnit på kajakdate.
 Foto: Snow Productions

Anna Askov, der er redaktør på DR1, forklarer til SE og HØR, hvorfor de store ændringer er sat ind:

– Vi har overordnet set forsøgt at give de medvirkende mere plads og noget mere rum til at trække vejret og få nogle pauser, så vi kan være helt sikre på, de har sig selv 100 procent med. For at være med i "Gift ved første blik" er et følelsesmæssigt maratonløb, og der skal du kunne have dig selv med hele vejen.

Hvor er dramaet?

Garvede fans vil måske mene, at tempoet – og en del af dramaet – er taget ud med de nye tiltag, og til det svarer redaktøren:

– Jeg synes stadig, der er masser af tempo, men jeg synes, at nu ligger fokus ovre på alt det håbefulde og på den gryende forelskelse, mere end det ligger på konflikterne. Og det, synes jeg, egentlig er rigtig dejligt at se. At når vi netop skruer ned for det forløb, de er i, så får vi en anden følelse frem i dem (deltagerne, red.) og hos seerne, uddyber Anna Askov, der bliver suppleret af psykolog og parterapeut Trine Hjorth Bønnerup, der er en af de tre eksperter i programmet:

https://imgix.seoghoer.dk/2023-09-06/dr-0740931.jpg
I ugens afsnit er Nicklas og Sara på bagekursus.
 Foto: Snow Productions

– De (produktionsselskabet, red.) kan ofte få skudt i skoene, at det handler om at skabe drama, men jeg har virkelig haft en oplevelse af, at der har været en stor villighed til at lave de justeringer, som der var fagligt belæg for at lave. For at give deres kærlighedsrelation de allerbedste betingelser for at udvikle sig i en positiv retning. Og der er tempo bare en ret vigtigt faktor, understreger eksperten.

I næste uge skal parrene så på bryllupsrejse, og DR1-redaktør Anna Askov forsikrer, at "Gift ved første blik"-fans nok skal få noget til popcornene:

– Du får jo stadig en bryllupsrejse, hvor jeg kan afsløre, der også kommer en del udfordringer.

Du kan se "Gift ved første blik" hver torsdag klokken 20 på DR1 og DRTV.

Sponsoreret indhold