Reality11. april 2024

Elvira Pitzner taler ud om fængslet: - Jeg følte mig beskidt og ulækker

For første gang åbner Elvira Pitzner op om mareridtet i Dubai, hvor hun endte med at blive fængslet i en stor celle sammen med 200 andre kvinder
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
16. februar 2024 fik Elvira Pitzner endelig sit pas tilbage i Dubai og kunne vende snuden mod Danmark. SE og HØR stod klar i Københavns Lufthavn for at byde diamantdatteren velkommen hjem, men det endte i en fuser.
 Video: Martin Høien

LÆS OGSÅ: Elvira og kæresten sletter hinanden

I et spritnyt afsnit af "Diamantfamilien" får seerne et hidtil uset indblik i det mareridt, Elvira Pitzner stod i fra slutningen af november og tre måneder frem.

Den nye sæson af TV 2-hittet begynder med bulder og brag, hvor ædelstensdatteren for første gang åbner op om, hvordan hun oplevede det helvede, hun stod i i Dubai, da eksmanden Milad Saadati meldte hende til politiet for utroskab.

- Jeg følte mig så ligegyldig, uværdig og som det værste afskum. Jeg følte så beskidt og intet værd og så ulækker.

- Jeg gik vitterligt fra at grine og have det sjovt på bagsædet af en Rolls Royce til at græde i fængslet, siger Elvira om tiden bag tremmer i ørkenstaten.

Realitystjernen med de mere end 400.000 følgere på Instagram og et hav af tv-programmer bag sig har indtil ikke gået voldsomt meget i detaljer omkring utroskabssagen, tiden i fængslet eller de efterfølgende tre måneders fangeskab i Dubai.

Det ændrer hun på nu.

- Jeg ligger og sover tidligt om morgenen, hvor det banker på døren, og min kæreste åbner.

- Så kommer otte, ni mænd ind og en kvinde. Det er så undercover-politi, fortæller Elvira og uddyber:

- Kvinden står og kigger på mig, som om jeg var rigtig beskidt. Du aner ikke hvorfor eller, hvad der foregår. Ingen fortæller, hvad der skal ske, og man føler sig kidnappet.

Elvira Pitzner
Den særlige sæson af "Diamantfamilien", hvor vi kommer helt tæt på Elviras drama i Dubai, løber over fire afsnit og kan ses på TV 2 Play og Echo hver torsdag de næste fire uger.
 Foto: TV 2

- Vi bliver kørt til en slags klink som det første, hvor vi får foretaget nogle blodprøver og nogle undersøgelser.

- Så bliver vi kørt til en politistation, hvor jeg sidder og venter i flere timer i et koldt rum, fordi der er så meget air condition på.

Når Elvira siger vi, omtaler hun sig selv og iværksætteren Mortada Haddad, som hun i det nye afsnit af "Diamantfamilien" for første gang omtaler som sin kæreste. Han blev ligesom Pitzner-datteren også sat bag lås og slå.

Ydmyget og afklædt

De første timer i fængslet var præget af uvished og bekymring for Elvira. Ingen kunne svare hende på, hvad der skulle ske, eller hvornår hun kunne få lov til at tale med sin mor, sine søskende eller en advokat.

Generelt blev den danske tv-stjerne ikke behandlet pænt af politiet, fængselspersonalet eller myndighederne generelt, må man forstå.

- Det var voldsomt skræmmende, og det var surrealistik. Jeg ventede bare på, at dagen var overstået, så jeg kunne få min telefon tilbage, og jeg kunne tage hjem og ringe til min mor og andre for at fortælle, hvad der foregår, forklarer Elvira og fortsætter:

- Det, jeg ikke vidste, var, at da jeg var færdig med at blive afhørt, blev jeg ført i en tredje bil, hvor jeg bliver kørt til en stor politistation. På den politistation bliver jeg ført ind i et rum, hvor jeg bliver bedt om at tage alle mine smykker af og alt mit tøj af. Jeg skal sætte mig ned på hug.

Elvira var kun iklædt en tynd silkekjole og kunne ikke forstå, hvorfor politiet igen valgte af afklæde hende, når hun var blevet undersøgt fra ende til anden. Hun får besked på, at når nøgenvisitationen er ovre, skal hun inden længe tale med en anklager, som skal kaste lys over sagen.

- Jeg var fanget i et stort fængsel, og der var ikke nogen rum eller værelser, du kunne være alene i udover et lille bederum. Der er cirka 250 kvinder inde i det store åbne rum, der sidder på gulvet. Der er ingen vinduer, der er sindssygt koldt, og der er et koldt, stort blegt lys, fortæller diamantdatteren.

- Det er sindssygt skræmmende, og der kan jeg ikke mere. Der knækker filmen for mig. Der kunne jeg ikke mere, tilføjer hun.

Baby i brummen

Elvira er som sagt ikke alene i fængselscellen. Med hende sidder der angiveligt 250 andre kvinder, som ifølge Dubais meget religiøse love har trådt ved siden af og derfor skal straffes.

- Da jeg er i detentionen, prøver jeg at spørge nogle af de andre kvinder om, hvornår der kommer nogen, jeg kan tale med. De grinede og sagde, at der ikke kommer nogen.

- De har alle været der i flere måneder, hvilket gør, at jeg selvfølgelig bliver rigtig bange og tænker, at så er sandsynligheden stor for, at jeg skal være der i mange måneder, forklarer Elvira.

Blandt hende sidder helt almindelige kvinder, de fleste er fra Mellemøsten. Selv om den danske kendis på det tidspunkt er i en tilstand af angst, utryghed og panik, er der et enkelt lyst øjeblik, hun husker.

I den store detentionscelle sidder der flere kvinder med deres børn. En af dem falder Elvira i snak med, og hun spørger, om hun må holde hendes barn, da det minder Pitzner-datteren om den tryghed, hun får fra sine to hunde Eddie og Noona. Det giver kvinden lov til.

Katerina Pitzner
Fra sit hjem i Italien kæmper Katerina Pitzner for sin datters frihed. Det hele får vi nu et unikt indblik i i den nye sæson af "Diamantfamilien".
 Foto: TV 2

Fængselspersonalet hjælper på ingen måde Elvira. Der går lang tid, før hun får mulighed for at tale med sine pårørende, som sidder derhjemme og er bange og nervøse for deres datter, søster og veninde.

- Første gang, jeg taler med min mor, er på andendagen, og der har jeg 10 minutters taletid. Der ringer jeg til min veninde, som ringer videre til min mor, fortæller Elvira, som på den korte tid med kontakt til omverdenen også når at snakke med sin nye advokat.

- Hun siger, at hun og min kærestes bror har fundet en ny advokat til os, og den nye advokat kom ind på linje og siger ”inshallah (om gud vil red.) i kommer ud i dag”, forklarer Elvira.

Men Elvira kommer ikke ud den dag. Vi ved, at diamantdatteren endte med at sidde fængslet i tre dage, men det første afsnit af "Diamantfamilien" slutter på dag to bag lås og slå.

Du kan se hele afsnittet på TV 2 Play og TV 2 Echo.

Sponsoreret indhold