Reality6. november 2023

Efter sønnens død: "De unge mødre"-deltager Nadja Kaagh og familien testes for hjertesygdom

I december 2022 mistede "De unge mødre"-deltager Nadja Kaagh uventet sin søn. Nu skal hun og familien testes for sygdomme for at undgå, at en lignende tragedie sker
Kanal 4 programmet "De unge mødre" har 10-års fødselsdag.
En ubærlig sorg ramte "De unge mødre"-deltager Nadja Kaagh og familien i december sidste år.
 Foto: Thomas Laursen

LÆS OGSÅ: Nadja Kaagh om tiden efter at have mistet sin søn: Folk vender om, når de ser mig

En ubærlig sorg ramte "De unge mødre"-deltager Nadja Kaagh og familien i december sidste år.

Her døde hendes søn Sebastian både pludseligt og uventet – blot 20 år gammel.

I kølvandet på det forfærdelige tab har familien nu valgt at lade sig teste for sygdomme i håb om, at de på den måde kan forebygge, at det sker igen.

Det fortæller Nadja Kaagh selv på sin instagramprofil.

- Sebastians pludselige og alt for tidlige dødsfald har ført rigtig mange ting med sig, som vi stadig arbejder med, en af dem er at hele hans nærmeste biologiske familie har været igennem og er i gang med at blive udredt for hjertesygdom - heldigvis er ham her, vores Super-Sakarias, nu erklæret fri for hjertesygdom, fortæller Nadja Kaagh.

Dog kæmper Sakarias med alvorlig sygdom.

Efter Sebastians død blev Sakarias diagnosticeret med den såkaldte Addisons Sygdom, som forårsager svigt i binyrene, der ikke længere kan producere livsnødvendige hormoner.

- Uheldigvis har han jo desværre fået en Addisons Sygdom efter at vi mistede Sebastian, noget som faktisk godt kan være fremkaldt af det chok det er, at gå i sorg på den måde vi har oplevet, skriver Nadja Kaagh videre.

Nadja Kaagh var en af de oprindelige unge mødre, da programmet fik premiere tilbage i 2005.

Her fulgte vi blandt andet Nadja, der som 18-årig blev mor til sønnen Sebastian, som hun altså på tragisk vis mistede kort før jul sidste år.

Sønnens død er alt fra den eneste tragedie, der har ramt den unge mor. Hun har således tidligere kæmpet med alvorlig sygdom i familien.

Hun har gennem mange år delt ærligt om åbent om sin kræftdiagnose: Den tidligere tv-personlighed har nemlig kronisk leukæmi.

Tilbage i 2007 mistede hun desuden sønnen Elias, der blev født alt for tidligt og ikke overlevede.

Sponsoreret indhold