De unge mødre10. september 2015

Natasha Linea vil gøre en forskel: Hjælper flygtninge

Den unge mor ønsker at hjælpe nogle af de mange flygtninge, der de sidste par dage har krydset den danske grænse. Derfor har hun blandt andet kørt rundt i Padborg-området for at se, om hun kunne hjælpe – og så har hun planer om at melde sig som frivillig
https://imgix.seoghoer.dk/media/81a9a4330b4d481aa56208abbfbe8cc3.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

De seneste dage har medierne været fyldt med historier om syriske børn og voksne, der er flygtet fra krigen og har krydset den danske grænse i håbet om en bedre fremtid.

Flere gange har vi set billeder af grædende flygtninge – og danskere, der har råbt ukvemsord efter dem og spyttet på dem.

De sidste dages historier og billeder har påvirket Natascha Linea. Den unge mor fra Kanal 4-programmet ”De Unge Mødre” har derfor gjort, hvad hun kunne, for selv at gøre en forskel for de mange mennesker på flugt.

Det fortæller hun til Ude & Hjemme:

- Til at starte med var flygtningene så langt væk. Jeg tænkte på dem, men syntes ikke rigtig, jeg kunne gøre noget. Men så var de pludselig i Danmark, og så kan jeg hjælpe, siger Natascha Linea.

Den unge mor har derfor brugt en dag på at køre rundt i Sønderjylland for at se, om der var nogle af flygtninge, som hun kunne hjælpe på en eller anden måde. Hun havde blandt andet medbragt bamser, shampoo, tæpper og tøj til de mange syriske flygtninge.

- Vi kørte rundt på de små veje for at se, om der gik nogle mennesker, som havde brug for hjælp. Bagefter kørte vi til Tyskland, men vi så ingen på vejene. Vi afleverede nogle klapvogne til en i Padborg, som skal ud og kigge igen i aften, fortæller Natascha Linea til Ude & Hjemme og tilføjer:

- De har brug for hjælp, og så er vi jo nødt til at hjælpe, siger den unge mor, som gerne tager turen til Padborg igen, hvis de mange mennesker mangler noget, siger Natascha Linea og slår fast, at hun også vil være villig til at køre nogle flygtninge til Sverige, selvom det er imod loven.

- Det lader jo til, at danskerne ikke vil have dem her, og de har måske familie og venner i Sverige og vil gerne derover. Og Sverige vil gerne tage imod dem, så hvorfor ikke. Jeg ved godt, det er ulovligt, men jeg synes ikke, det er forkert, siger den unge mor til Ude & Hjemme.

Foruden køreturene til Sønderjylland har Natascha Linea også planer om at melde sig som frivillig. Hun har allerede tilmeldt sig som indsamler for Røde Kors 4. oktober.

Sponsoreret indhold