De unge mødre8. oktober 2015

Derfor var Natascha Lineas tænder så dårlige

Efter flere år med misfarvede og manglende tænder har Natascha Linea fra ”De Unge Mødre” langt om længe fået det smil, hun drømte om. De dårlige bisser er blevet udskiftet med nogle funklende hvide
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/de_unge_moedre_front.jpg
 Dan Mariegaard og Morten Mejnecke
Vi ved alle sammen, at manglende tandbørstning kan give både huller og grimme bisser. Men nogle gange skyldes problemer med tandsættet noget, man ikke selv er herre over. Det kender Natascha Linea alt til. Den 20-årige mor, kendt fra Kanal 4-programmet ”De Unge Mødre”, er nemlig født uden den beskyttende emalje rundt om tænderne. Og da hun som ung fik medicin mod bronkitis, blev tænderne endnu mere misfarvede.
Og som om at det ikke var nok, var Natascha Linea også involveret i en bilulykke, da hun var barn. En bilulykke der også satte sit præg på den unge mors smil. Det har hun tidligere fortalt til SE og HØR:
https://imgix.seoghoer.dk/de_unge_moedre_front.jpg
 Dan Mariegaard og Morten Mejnecke
Natascha Linea dengang og i dag. Foto: Dan Mariegaard og Morten Mejnecke - Da jeg var omkring otte-ti år, kørte min farfar galt med mig og min lillesøster i bilen. Vi kørte ind i et stakit, og jeg bankede mit hoved ned i instrumentbrættet og fik slået min ene fortand løs. Senere på dagen faldt den helt ud, og da den kun havde været ude i kort tid, prøvede tandlægen at sætte den fast igen, fortalte Natascha Linea i et interview med SE og HØR for nogle år siden. Tandlægen forsøgte at fikse den manglende fortand, men reparationen virkede kun midlertidigt. - Da jeg var omkring de 13 år, var jeg inde ved tandlægen i et andet ærinde, og der kunne de se, at min tand, som de havde sat op, var død, og at den ville blive helt sort, hvis den fik lov at blive siddende, så jeg kom fuld narkose og fik trukket tanden ud, fortalte Natascha Linea dengang.
Siden har 20-årige Natascha Linea, der er mor til toårige Lia og er gravid i 14. uge, levet med sin manglende fortand og de misfarvede tænder. Men hun har ikke været glad for sine tænder. Men nu er der igen grund til at smile for den unge mor. Ad hele fem omgange har Natascha Linea nemlig været ved tandlægen, og her har hun blandt fået lavet en bro, der dækker seks af hendes tænder i overmunden. Og så har hun fået bleget sine tænder og fået fremstillet en bøjle, som skal rette de skæve tænder i undermunden ud. Og resultatet er allerede fantastisk, fortæller en glad Natascha Linea til Ude & Hjemme, som var med hende hele vejen. - Jeg tror, jeg bliver en gladere mor og helt klart også en bedre rollemodel for mine børn, siger Natascha Linea til Ude & Hjemme og tilføjer: – Jeg bliver meget mere glad, for nu har jeg et pænere smil. Det vil også komme til at påvirke mig ubevidst. Nu kan jeg smile til folk uden at spekulere på, hvad de måske tænker om mig, siger hun til Ude & Hjemme.

Sponsoreret indhold