De unge mødre28. oktober 2015

Natascha Linea vil føde hjemme: Bange for at føde på hospitalet

Natascha Linea, der venter sit andet barn, har hørt alt for mange skrækhistorier om nybagte mødre, der er blevet sendt for hurtigt hjem fra hospitalet. Den unge mor håber derfor, at hun kan få mulighed for at føde derhjemme, men det er ikke sikkert, at det kan lade sig gøre
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/20150925_mej7236.jpg
 (Foto: All Over)

Hun fødte sit første barn – datteren Lia – på hospitalet. Men står det til Natascha Linea, vil hospitalet ikke være stedet, hvor hun nedkommer med sit andet barn.

Den unge mor har nemlig hørt alt for mange skrækhistorier om nybagte mødre, der er blevet sendt hjem fra hospitalet alt for hurtigt.

- Og det gør mig virkelig bange, siger den 20-årige mor til Ude & Hjemme.

- Jeg frygter at blive sendt hjem, mens jeg er i fødsel, eller blive efterladt på en gang, fordi der ikke er plads, tilføjer hun.

Natascha Linea håber derfor, at hun kan få mulighed for at føde hjemme: Gerne i et oppusteligt badekar.

- Jeg fik lattergas, da jeg fødte Lia. Det fik mig til at slappe af. Men hvis jeg føder hjemme, så bliver det en bedre fødsel – også uden smertestillende. Birgit (red. jordemoderen) kender mig så godt, så der vil jeg få den gode oplevelse. Jeg vil slappe af og nyde det. Det er jo rolige og hjemmelige omgivelser, jeg kan se fjernsyn, når jeg har lyst, eller gå en tur. Bare dét får mig til at slappe af, så jeg slet ikke har brug for lattergas, forklarer hun over for Ude & Hjemme.

Men det er slet ikke sikkert, at en hjemmefødsel bliver en mulighed. For jordemødrene frygter, at den lille ufødte søn, som Natascha Linea vil døbe Novah Christian Kaup Jensen, er for lille – ligesom det var tilfældet med Lia. Hun vejede kun 2505 gram ved fødslen.

Er Novah også så lille, er der for stor en risiko forbundet med en hjemmefødsel, og derfor vil den unge mor være tvunget til at føde på hospitalet.

- Jeg spiser rigtig meget i håb om, at han tager på, siger hun til Ude & Hjemme.

4. januar skal den unge mor scannes på en privatklinik. Her kan jordemødrene afgøre, om lille Novah vejer nok til, at Natascha Linea kan føde hjemme.

Sponsoreret indhold