Reality19. december 2023

Advokat i Dubai forklarer: Derfor siger Elvira ikke en lyd, mens sagen står på

Der er en helt naturlig forklaring på, at den 26-årige diamantdatter ikke pipper det mindste fra sin særprægede situation i Dubai
Det bliver en særlig jul for Elvira Pitzner, der sidder under et udrejseforbud i Dubai. Ifølge dansk advokat på de kanter er der en særlig grund til, at hun ikke udtaler sig. 
Det bliver en særlig jul for Elvira Pitzner, der sidder under et udrejseforbud i Dubai. Ifølge dansk advokat på de kanter er der en særlig grund til, at hun ikke udtaler sig.
 Foto: Mikael Rieck

Læs også: Mystik om Elvira Pitzner-sagen: Hvor bliver den af, Milad?

Elvira Pitzners verden blev vendt på hovedet fredag den 1. december, da hun blev anholdt i Dubai og anklaget for utroskab.

Hun og iværksætteren Mortada Haddad var på ferie i ørkenstaten – som især den danske influencer har været så utroligt mange gange før.

Mens sagen – der i dén grad stadig rummer flere spørgsmål end svar – har været dækket massivt herhjemme, så er der stadig en af dens hovedpersoner, som vi endnu ikke har hørt en lyd fra.

Nemlig Elvira Pitzner.

Og det er der en helt særlig grund til.

For selvom der ikke som sådan er en regel i den lokale lovgivning, der foreskriver, at de implicerede parter ikke må udtale sig til pressen, så kan det have konsekvenser.

Det forklarer advokat – med base og firma i Dubai – Thomas Friis Nielsen til SE og HØR.

– Man skal være opmærksom på, at det godt kan skade en. For hernede værner man meget om godt omdømme og om privatlivet. Det vil sige, at regeringen i Dubai er ret opmærksomme på, om man får god eller dårlig omtalte. Og hvis der er enkelte personer, der udtaler sig negativt om Dubai, så kan det have konsekvenser, siger han, og fortsætter:

– Hvis man er anklaget for noget, så får man jo som regel at vide, at man ikke bør udtale sig om noget. Simpelthen fordi man kan komme til at sige noget, der er skadeligt for ens sag. Så jeg kan sagtens forestille mig, at det også er derfor, at Elvira ikke udtaler sig.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-12-19/tfn-advokat.jpeg
Thomas Friis Nielsen er selvstændig advokat og ejer af Friis Advokatfirma i Dubai. Han har siden 2018 været bosiddende i Dubai, hvor han sammen med sine kollegaer har specialiseret sig i at hjælpe danske klienter.
 Foto: Privat

Det er sådan set nævnt ved lov, at man ikke må sige noget negativt om Dubai offentligt – og her kommer de sociale medier og citater i spalterne tilsyneladende ud på et.

Således kan man altså også læse i Udenrigsministeriets rejsevejledninger i forbindelse med ophold i emiratstaten, at der føres kontrol over adgangen til og aktiviteter på de sociale medier:

”Der gælder strenge regler for, hvad man må skrive og vise billeder af på sociale medier,” står der blandt andet, hvilket også er den danske advokats klare opfattelse.

TOPSHOT - A boat sails on a night ride at the Dubai marina with a view of the Gulf emirate's skyline on December 15, 2023. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Rejser man til Dubai, bør man være opmærksom på deres regler. De er i højere grad opmærksomme på, hvad der bliver skrevet på se sociale medier, og regeringen er på stikkerne for ikke at rage negativ omtale til sig.
 Foto: Ritzau Scanpix, Giuseppe CACACE / AFP

Interessant påstand om politibesked

Tidligere har han givet et eksempel:

– Der var på et tidspunkt en kvinde, som havde været i Dubai. Hun var utilfreds, og talte dårligt om landet på sin Facebook. Hun kom kortvarigt i fængsel, da hun mellemlandede i Dubai, fordi der var mange, der havde set og liket opslaget, fortalte han til BT.

Tirsdag lukkede også sagens anden part – den ellers rimelig snakkesalige Milad Saadati - ned for sine udtalelser, og påstod i samme omgang, at han af Dubais politi havde fået besked på, at han ikke bør udtale sig yderligere til medierne.

Overfor SE og HØR kalder Thomas Friis Nielsen dette ”interessant”.

– Det er nok fordi, de godt ved, det her ikke er en god sag. Og at de ikke ønsker den omtalt. Hvis det er rigtigt, at de har henvendt sig til ham, så er det nok fordi, de godt ved, at sagen kan få en betydning for Dubais omdømme, siger han.

Det er mor, der snakker

Der er for nuværende ikke rigtig nogle datoer eller tidspunkter for, hvornår der sker nyt i sagen om Elvira Pitzner i Dubai, men ifølge Thomas Friis Nielsen kan vi – og den strandede diamantdatter – godt komme til at vente til et godt stykke efter jul.

Hidtil har det primært været Elviras mor, Katerina Pitzner, der har delt opdateringer om sin datters ve og vel.

Allerede dagen efter anholdelsen fortalte hun, at hele familien var "dybt berørte" over situationen. Og et par dage efter var mor og datter genforenet i Dubai.

For to dage tilbage lød meldingen så, at Katerina var rejst fra emiraterne igen.

– Jeg rejser hjem fra Dubai, men har ikke forladt Elvira. Lige nu er der ikke mere, jeg kan gøre her, og jeg har brug andre omgivelser for at samle kræfter, skrev hun i et opslag, der også havde en inderlig bøn til udenrigsministeren:

– Kære Lars Løkke Rasmussen, dette er min 3. appel til dig. Vil du ikke nok hjælpe Elvira?

Lyt til SE og HØRs "Sladderministeriet" her:

Sponsoreret indhold